www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φαρφάλες με καπνιστό σολομό


Υλικά

  • 1 κουτί φαρφάλες
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 πακετάκι κατεψυγμένο καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
  • Λίγη βότκα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • Λευκό πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγα φυλλαράκια βασιλικού



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό και αφού τις στραγγίσουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν ξεπλένουμε!!
  2. Σοτάρουμε τον σολομό με το βούτυρο και μόλις αρχίσει να ασπρίζει ο σολομός, σβήνουμε με βότκα.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λευκό πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε μέσα τις φαρφάλες και ανακατεύουμε μέχρι να πάει η σάλτσα μας παντού.
  5. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φυλλαράκια βασιλικού.
Καλή επιτυχία!!

Τη συνταγή συνιστά: η Ράνια

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Δοκίμασε κι αυτό!
    Από: Τίνα Σταύρου  1 / 10 / 2003
    Αγαπητή μου Ράνια, 
    
    δοκίμασε να αντικαταστήσεις το βούτυρο με 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
    να ελαττώσεις πολύ την ποσότητα της κρέμας γάλακτος, να
    προσθέσεις σκορδάκι και να αντικαταστήσεις τη βότκα με λευκό ξηρό
    κρασί. 
    Επίσης, μην αφήσεις την σάλτσα να βράσει και να πήξει πολύ. Ας
    την υγρή ίσα να ζεσταθεί η κρέμα και να δέσουν οι γεύσεις.
    Πρόσθεσε το σολωμό στο τέλος αντί γαι την αρχή.
    
    Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ελαφρια σάλτσα με πιο έντονο το άρωμα
    του σολωμού. Εννοείται φυσικά αν σου αρέσει πιο έντονο.
    
    Φιλάκια

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Δοκίμασε κι αυτό!
      Από: Ράνια  1 / 10 / 2003
      Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Θα το δοκιμάσω σύντομα και με τη δική σου εκδοχή!Φιλάκια...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Δοκίμασε κι αυτό!
        Από: mari-bell   1 / 10 / 2003
        το κάνω και εγώ σαν την Τίνα γιατί όσες φορές έβαλα τον σολωμό στην αρχή το μόνο που φάγαμε ήταν σχεδόν τρίμματα σολωμού, βεβαιώς συμφωνώ και με το λάδι αντί για βούτυρο, καθώς επίσης και με το σκόρδο (δεν αγαπώ ιδιαίτερα το σκόρδο αλλά του πηγαίνει πολύ). Δοκίμασέ το δεν θα χάσεις. Ευχαριστώ που μου θύμισες αυτό το φαγητό, ότι προσπαθούσα να βρώ τι θα φτιάξω για το βράδυ. φιλάκια Μαρια..
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Διχογνωμία
    Από: marymary   29 / 12 / 2003
    Εχθές, επέλεξα να ετοιμάσω πολύχρωμες βίδες με καπνιστό σολωμό 
    και να το παρουσιάσω στο τραπέζι σαν "σαλάτα".
    
    Ακολούθησα την συνταγή της Ράνιας με τρείς μόνο αλλαγές, 
    ελαιόλάδο αντί για βούτυρο συν δύο σκελίδες σκόρδο και 
    κεφαλογραβιέρα αμφιλοχίας αντί παρμεζάνα. 
    Οι συνδετημόνες χωρίστηκαν στα δύο, οι μεν δεν ξετρελλάθηκαν 
    (τους ενόχλησε ο συνδυασμός πάστας-ψαριού), οι δε 
    εντυπωσιάστηκαν και βεβαίως το "τσάκισαν". 
    Εμένα πάλι μου άρεσε πιο πολύ κρύα την επόμενη ημέρα!!
       
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Διχογνωμία
      Από: Τίνα Σταύρου  29 / 12 / 2003
      Νομίζω ότι αυτό που αποπροσανατολίζει τη γεύση, είναι το 
      τριμμένο τυρί στα ζυμαρικά με ψάρι. Διαλύει τελείως το δέσιμο 
      της πάστας με το ψάρι που κατα τη γνώμη μου είναι εξαιρετικά 
      επιτυχές και οφείλεται στην σάλτσα. Η σάλτσα τώρα δεν μπορεί να 
      είναι με ένα πακέτο κρέμα γάλακτος (υπολογίστε μια κουταλιά 
      σούπας για κάθε 100 γρ. μακαρόνια, το πολύ) γιατί αλλιώς δεν 
      τρως ζυμαρικά με σολωμό, αλλά κρέμα με λίγα ζυμαρικά και ακόμα 
      λιγότερο σολωμό. Το μυστικό για να μην στεγνώσει η σάλτσα είναι 
      να αφήσετε στα ζυμαρικά λίγο από το νερό που έβρασαν πριν τα 
      ανακετέψετε με τη σάλτσα. Αφού τα ανακατέψετε, μπορείτε να 
      βάλετε (προαιρετικά) μερικά κομματάκια βούτυρο για να λιώσουν 
      πάνω στα ζυμαρικά και να τους δώσουν τη χαρακτηριστική γυαλάδα 
      που τους αρμόζει.
      Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το τυρί απαγορεύεται. Αν θέλετε πιο 
      έντονη γεύση, πασπαλίστε μπρικ στο πιάτο μετά το σερβίρισμα. 
      Και πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.