www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φαλαφελ


Υλικά

  • 1/2 κιλό φούλια, ή ξερά κουκιά, ή ρεβίθια.(Η σειρά είναι με το καλλίτερο αποτέλεσμα). Φούλια πωλούνται κοντά στο Δημαρχείο Αθήνας).
  • Πράσα κατά βούληση (το λιγότερο 5) και χρησιμοποιώ και τα τρυφερά πράσινα μέρη.
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 ματσάκια άνηθο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για τηγάνισμα



Προετοιμασία

Μουσκεύουμε για 24 ώρες τα φούλια, ή κουκιά, ή ρεβύθια (δεν τα βράζουμε).

Ετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα υλικά και τα περνάμε όλα μαζί (εκτός από την φρυγανιά) είτε από μηχανή του κιμά, είτε από μπλέντερ. (Σ αυτή τη φάση, μπορούμε σε ότι μερίδες θέλουμε και να τα καταψύξουμε.)
  2. Πριν τα τηγανίσουμε τα ξεπαγώνουμε (αν είναι από κατάψυξη) και ρίχνουμε σταδιακά τριμμένη φρυγανιά μέχρι να πλάθονται σε κεφτεδάκια στρογγυλά.
  3. Τηγανίζονται σε μπόλικο λάδι όπως οι κεφτέδες.
Είναι μεζές και συνοδεύεται με ό,τι και οι κεφτέδες με κιμά.
Αν, όταν είναι φρεσκοφτιαγμένο το μείγμα, πλάθονται εύκολα κεφτεδάκια, πολλοί δεν βάζουν τη φρυγανιά. Εμένα μ αρέσει γιατί τα κάνει ωραία τραγανά απέξω.

Τη συνταγή συνιστά: η Νένα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Φαλάφελ
    Από: Γιάννης Σ.  4 / 2 / 2004
    Νένα, φαίνεται αρκετά καλό... Το καλύτερο φαλάφελ το δοκίμασα στο Ισραήλ. Νομίζω ήταν με ρεβύθια αν δεν κάνω λάθος και ήταν πολύ πικάντικο, ακθότι είχε αρκετό πιπέρι. Νομίζω επίσης ότι στο Φαλάφελ βάζουμε και ένα αυγό καθώς και λίγο χυμό λεμονιού. Ταιριάζει καταπληκτικά με τζατζίκι...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Φαλάφελ
    Από: Εύη Χ.   16 / 2 / 2004
    Νένα τα έφτιαξα την Παρασκευή ως ακολούθως: ρεβύθια αντί για φούλια, λιγότερα πράσα και περισσότερα φρέσκα κρεμμυδάκια που είχα, χρησιμοποίησα και φρυγανιά, 1 αβγό και χυμό από 1 λεμόνι που σχολίασε ο Γιάννης. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό (μέχρι και τα παιδιά έφαγαν) αλλά λίγο πικρό (από τα φρέσκα κρεμμυδάκια υποθέτω). Την επόμενη φορά θα ακολουθήσω κατα γράμμα τις οδηγίες σου. Πολύ νόστιμη συνταγή και τώρα με την Σαρακοστή είναι ότι πρέπει. Την συνιστώ. Ευχαριστούμε.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΦΑΛΑΦΕΛ
    Από: ΣΤΕΛΙΟΣ  17 / 4 / 2005
    MENA Η ΣΥΝΡΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΘΜΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΑΙ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απέτυχε...
    Από: Δημήτρης  11 / 11 / 2005
    Μου αρέσει πολύ το Φαλάφελ οπότε είπα μια φορά να το φτιάξω με τα ίδια μου τα χεράκια... Όμως! Πρώτο πρόβλημα: δεν μπορούσα να φτιάξω "μπαλάκια", διαλύοταν τα υλικά, δεν υπήρχε συνοχή. Ξέρει κανείς τι φταίει; Μήπως έπρεπε να τα βάλω για λίγο στο ψυγείο; Μετά: όταν λέμε πολύ λάδι τι εννοούμε;να ξεπερνάει τα κομμάτια φελάφελ, να κολυμπάνε δηλαδή; εγώ έβαλα λίγο λάδι, το οποίο εξατμίστηκε πολύ γρήγορα και δεν ψήθηκαν από μέσα! Στο τηγανισμα δεν είμαι καθόλου καλός... Δημήτρης
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Προσθήκη αρωματικών
    Από: Βασίλης  13 / 10 / 2006
    Νένα΄καλημέρα, δοκίμασε να προσθέσεις και λίγα μπαχαρικά πιο συγκεκριμμένα: κόλιαντρο, κύμινο και σκόρδο δίδουν άλλο άρωμα. Αν ξέρεις πως κάνουμε μολοχία σούπα σε παρακαλώ γράψε μας τη συνταγή Ευχαριστώ Βασίλης.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: γνησιοτητα
    Από: Χαλιός  2 / 2 / 2007
    δεν ειναι οπιος καπνιζη μαγειρεβη τουλαχιστον νε τιριτε την γνισιοτητα τησ αφθεντικες συνταγες και οχι για να φανιτε εξυπνοι προσθετετε λιγο πραμα απο τη τσεπι ειδικα οτα μιλατε για ξενη κουζινα και τα ηλοικα ποθ λετε δεν ειπαρχοθν σάυτη τη χωρα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ερώτηση:
    Από: Μαρίνα  31 / 10 / 2007
    Όσες φορές έχω φάει Φαλάφελ, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, πάντοτε ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά και η γεύση του κύμινου και ομολογώ ότι δεν μπορώ να το φανταστώ χωρίς αυτό. Το έχεις δοκιμάσει μήπως Νένα ή κάποιος άλλος?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.