Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καστανόσουπα
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μπαστουνάκι κανέλα
- 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 15 περίπου κάστανα καλά καθαρισμένα
- Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- Πιπέρι καγιέν
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα καρότα και το μπαστουνάκι της κανέλας.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν καλά, αλλά που και που ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και καούν.
- Μόλις ετοιμαστούν αφαιρούμε το κομματάκι κανέλας και τα υπόλοιπα, δηλαδή καρότα και κρεμμυδάκι, τα περνάμε από το μπλέντερ και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε τα κάστανα σε άλλη κατσαρόλα μαζί με το ζωμό του κοτόπουλου και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Ο χρόνος βρασμού βέβαια εξαρτάται από το πόσο μαλακά θα έχουν γίνει τα κάστανα.
- Μόλις τα κάστανα μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ ώστε να γίνουν πουρές.
- Ρίχνουμε κατόπιν τον πουρέ και τον ζωμό μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε το κρεμμυδάκι και το καρότο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε
και προσθέτουμε στο τέλος και την κρέμα γάλακτος.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
Το απολαμβάνουμε οπωσδήποτε ζεστό.
Μία άλλη εκδοχή είναι να την στο τέλος να ρίξουμε ένα μείγμα από
χτυπημένα αυγά και λεμόνι και να γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Τη συνταγή συνιστά: Γιάννης Σ. - Yannis
|
|