Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Απορία
Από: Κατερίνα 17 / 2 / 2004
Βέβαια γούστα είναι αυτά, αλλά μήπως χρειάζεται και λίγο αλάτι?
Ρωτάω γιατί έχω φτιάξει παρόμοια κρεμμυδόπιτα (δηλ αντί για
κεφαλοτύρι έβαλα φέτα και καθόλου μπέϊκον)και δεν έβαλα καθόλου
αλάτι.
Το αποτέλεσμα ήταν λίγο άνοστο...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Απορία
Από: Μάρι 18 / 2 / 2004
ΚΚατερία, μπορείς να βάλεις λίγο αλάτι και πιπέρι, αλλά είναι
αλμυρά και το μπείκον και το κεφαλοτύρι. Γι αυτό με προσοχή.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πουγκάκια
Από: MARELIA 19 / 2 / 2004
Έφτιαξα την πίτα χθές αλλά σε μορφή "πουγκάκια" γιατί
χρησιμοποίησα δικό μου ζυμάρι που έφτιαξα με: 500γρ αλεύρι, 1
κούπα ηλιέλαιο και 1 κούπα σόδα υγρή. Γίνανε νοστιμότατα και
πολύ ωράια σε εμφάνιση. Πριν τα ψήσω τα πέρασα με λίγο γάλα και
τους έδωσε ωράιο χρώμα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πουγκάκια
Από: Λία Π. 27 / 8 / 2004
Πού αλλού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό τό είδος του ζυμαριού;
Σε πίτες, τάρτες;
Μου ακούγεται καλά για ζύμη , αν και δεν έχω ανοίξει ποτέ μου.
Κάποιες ιδέες ίσως με βοηθήσουν να ξεκινήσω.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πουγκάκια
Από: marelia 13 / 9 / 2004
Αγαπητή Λία,
Τη συνταγή για αυτό το ζυμάρι την έχω δανειστεί από τη κα
Β.Αλεξιάδου, η οποία τη χρησιμοποιεί για σπανακοτυρόπιτα. Το
άνοιγμά του δε, είναι τόσο εύκολο που δεν θα σε παιδέψει
καθόλου. Πιστεύω ότι ενδείκνυται για πίτες, ιδιαίτερα για μικρά
πιτάκια και όχι για μεγάλο φύλλο.Νομίζω ότι τα ταρτάκια
χρειάζονται πιό αφράτο ζυμάρι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πουγκάκια
Από: Λία Π. 13 / 9 / 2004
Σ΄ευχαριστώ καλή μου marelia ,
θα το επιχειρήσω προσεχώς. Μου λες θερμοκρασία φούρνου και χρόνο ψησίματος στα πουγκάκια;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πουγκάκια
Από: Βερονίκη 19 / 9 / 2004
το φύλλο αυτό εκτός από την σπέσιαλ κρεμμυδόπιτα νομίζω ότι
μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές. Θα σας πρότεινα να
το χρησιμοποιήσετε στην μανιταρόπιτα. Τέλος, κυρία Κατερίνα, θα
σας συνιστούσα να αφήσετε τις πίτες και να πιάσετε τις πίπες!!!
Με εκτίμηση
η χαρωπή νοικοκυρά...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πουγκάκια
Από: Μάρι 19 / 2 / 2004
Marelia, καλό μου ακούγεται να το δοκιμάσω. Τα πουγκάκια όμως
είναι κλειστά ή ανοιχτά σαν ταρτάκιά;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πουγκάκια
Από: marelia 16 / 3 / 2004
Μαρί μου, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σήμερα "μπήκα" πάλι στη
συνταγή και βρήκα την ερώτησή σου. Ζητώ συγνώμη δεν ήταν από
αγένεια αλλά από αμέλεια. Λοιπόν τα πουγκάκια εγώ τα έκανα
κλειστά και επειδή το ζυμάρι είναι πολύ εύπλαστο, παίρνουν
εύκολα τα σχήμα και δεν χρειάζεται να τα δέσεις με κάποιον
τρόπο.(Την ιδέα για το σχήμα, την πήρα από τις κρέπες πουγκάκια
της κας Βέφας τις οποίες έδενε με το πράσινο μέρος από φρέσκο
κρεμμύδι).
Κατερίνα από την Πάτρα, αν θέλεις πάντως να δοκιμάσεις αυτό το
ζυμάρι που είναι και εύκολο και νόστιμο δεν θα έχεις πρόβλημα,
αφού δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ικανότητα στη χρήση του
πλάστη. Ανοίγει εύκολα και θα είναι μια καλή αρχή για
να "ξεθαρέψεις" μαζί του.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τη δοκίμασα!!
Από: Κατερίνα-Πάτρα 12 / 3 / 2004
Μάρι,σου στέλνω την καλημέρα μου και την "ψήφο εμπιστοσύνης"
στην special κρεμμυδόπιτα σου (γιατί ακόμα δεν έχει φύγει
εντελώς το πολιτικό κλίμα από την ατμόσφαιρα)!
Λοιπόν,δοκίμασα την συνταγή σου και κανείς δεν μπορούσε να
φανταστεί οτι το κρεμμύδι ήταν ο πρωταγωνιστής.. Βέβαια εγώ την
έφτιαξα με φύλλο σφολιάτας καθώς έχομεν μεν πλάστη αλλά ακόμα
δεν επιχειρώ να ανοίξω φύλλο. Είπαμε,είμαι νιόπαντρη και ακόμα
έχω ελαφρυντικά και χρόνο να μάθω.Τί να πω η γυναίκα που το πρωί
είμαι γυναίκα καριερίστα και από το απόγευμα και μετά η Ρένα της
Φτελιάς!!
Το μόνο που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι οτι εξαιτίας των υγρών
που έχει το κρεμμύδι το κάτω φύλλο ίσως "νοτίσει" λίγο.Μία φίλη
μου είπε ότι την επόμενη φορά αν βάλω λίγο σιμιγδάλι στη γέμιση
θα πιεί τα υγρά. Τώρα όλα είναι θέμα γούστου και πόσο ξεροψημένο
θέλει κανείς το φύλλο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Τη δοκίμασα!!
Από: `ΑνναΚ 29 / 6 / 2006
Καλημέρα σε όλους...
Χθες έφτιαξα την εν λόγω κρεμμυδόπιτα η οποία είναι πολύ
γευστική!
Μάλιστα έφτιαξα και εγώ το ζυμαράκι της MARELIA , μόνο που
αντικατέστησα την σόδα με μπύρα και την έκανα τάρτα(όχι πουγκί).
Όσο για τα υγρά που αναφέρει η Κατερίνα διέλυσα στο γάλα μια
κουταλιά κορν φλαουρ .
Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι γίνετε πολύ γρήγορα
(σημαντικό).
Λοιπόν good luck σε όποιον την φτιάξει
Φιλιά ;)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: `ΜΑΡΙ` Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!
Από: JEN-JEN 28 / 6 / 2006
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΜΑΡΙ, ΕΙΝΑΙ... ΕΓΓΥΗΣΗ!!!
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.
Υ.Γ. ΜΑΡΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ,
ΒΑΛΑΝΤΩΣΕ ΤΟ ΕΡΗΜΟ!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κρεμμυδόπιτα
Από: λίζα 5 / 1 / 2007
Στην πίτα που έφτοιξα έβαλα 2 κιλά κρεμμύδια , καθόλου
μπεικον.Ανακάτεψα τα στραγγιγμένα κρεμμύδια(που τα είχα βράσει)
με λίγο τυρί τριμμένο περίπου 100 γρ. - 1 μικρή κρέμα γάλακτος-
4 αυγα-αλάτι - πιπέρι και μετά άδειασα το μίγμα πάνω στην
σφολιάτα που είχα βάλει στο βουτυρωμένο ταψι , εβαλα και το
άλλο φύλλο από πάνω ,κλεινοντάς το γύρω- γύρω και την έψησα
στους 200 (έκανα με το μαχαίρι τρύπες για τα υγρά στο πάνω
φύλλο -ψήνεται μέχρι να ροδοκοκκινήσει)
πολύ καλή
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|