www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Special κρεμμυδόπιτα


Υλικά

  • 2 φύλλα κουρού
  • 6 κρεμμύδια μεγάλα
  • 10 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. Κεφαλοτύρι σε κομματάκια
  • 2 αυγά
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος ή λίγο εβαπορέ (για πιο ελαφρύ)
  • Σουσάμι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με τα υγρά τους σε χαμηλή φωτιά (όχι λάδι).
  2. Αφού αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και τα γυρνάμε όλα μαζί να τσιγαριστούν με το λίπος του μπέικον.
  3. Σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη το τηγάνι.
  4. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε στο τηγάνι και τέλος τα κομματάκια κεφαλοτύρι.
  5. Στρώνουμε το ένα φύλο κουρού ρίχνουμε το μείγμα, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε με λίγο λάδι και σουσάμι.
  6. Ψήνουμε στους 170 περίπου για 1 ώρα.
Η γεύση είναι απίθανη την τρώνε και τα παιδιά χωρίς να καταλαβαίνουν το κρεμμύδι.

Τη συνταγή συνιστά: η Μάρι

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Απορία
    Από: Κατερίνα   17 / 2 / 2004
    Βέβαια γούστα είναι αυτά, αλλά μήπως χρειάζεται και λίγο αλάτι?
    
    Ρωτάω γιατί έχω φτιάξει παρόμοια κρεμμυδόπιτα (δηλ αντί για 
    κεφαλοτύρι έβαλα φέτα και καθόλου μπέϊκον)και δεν έβαλα καθόλου 
    αλάτι.
    
    Το αποτέλεσμα ήταν λίγο άνοστο...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Απορία
      Από: Μάρι   18 / 2 / 2004
      ΚΚατερία, μπορείς να βάλεις λίγο αλάτι και πιπέρι, αλλά είναι αλμυρά και το μπείκον και το κεφαλοτύρι. Γι αυτό με προσοχή.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πουγκάκια
    Από: MARELIA   19 / 2 / 2004
    Έφτιαξα την πίτα χθές αλλά σε μορφή "πουγκάκια" γιατί χρησιμοποίησα δικό μου ζυμάρι που έφτιαξα με: 500γρ αλεύρι, 1 κούπα ηλιέλαιο και 1 κούπα σόδα υγρή. Γίνανε νοστιμότατα και πολύ ωράια σε εμφάνιση. Πριν τα ψήσω τα πέρασα με λίγο γάλα και τους έδωσε ωράιο χρώμα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πουγκάκια
      Από: Λία Π.  27 / 8 / 2004
      Πού αλλού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό τό είδος του ζυμαριού; Σε πίτες, τάρτες; Μου ακούγεται καλά για ζύμη , αν και δεν έχω ανοίξει ποτέ μου. Κάποιες ιδέες ίσως με βοηθήσουν να ξεκινήσω.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Πουγκάκια
        Από: marelia  13 / 9 / 2004
        Αγαπητή Λία, Τη συνταγή για αυτό το ζυμάρι την έχω δανειστεί από τη κα Β.Αλεξιάδου, η οποία τη χρησιμοποιεί για σπανακοτυρόπιτα. Το άνοιγμά του δε, είναι τόσο εύκολο που δεν θα σε παιδέψει καθόλου. Πιστεύω ότι ενδείκνυται για πίτες, ιδιαίτερα για μικρά πιτάκια και όχι για μεγάλο φύλλο.Νομίζω ότι τα ταρτάκια χρειάζονται πιό αφράτο ζυμάρι.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Πουγκάκια
          Από: Λία Π.  13 / 9 / 2004
          Σ΄ευχαριστώ καλή μου marelia , θα το επιχειρήσω προσεχώς. Μου λες θερμοκρασία φούρνου και χρόνο ψησίματος στα πουγκάκια;
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Πουγκάκια
        Από: Βερονίκη  19 / 9 / 2004
        το φύλλο αυτό εκτός από την σπέσιαλ κρεμμυδόπιτα νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές. Θα σας πρότεινα να το χρησιμοποιήσετε στην μανιταρόπιτα. Τέλος, κυρία Κατερίνα, θα σας συνιστούσα να αφήσετε τις πίτες και να πιάσετε τις πίπες!!! Με εκτίμηση η χαρωπή νοικοκυρά...
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πουγκάκια
    Από: Μάρι   19 / 2 / 2004
    Marelia, καλό μου ακούγεται να το δοκιμάσω. Τα πουγκάκια όμως είναι κλειστά ή ανοιχτά σαν ταρτάκιά;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πουγκάκια
      Από: marelia   16 / 3 / 2004
      Μαρί μου, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σήμερα "μπήκα" πάλι στη συνταγή και βρήκα την ερώτησή σου. Ζητώ συγνώμη δεν ήταν από αγένεια αλλά από αμέλεια. Λοιπόν τα πουγκάκια εγώ τα έκανα κλειστά και επειδή το ζυμάρι είναι πολύ εύπλαστο, παίρνουν εύκολα τα σχήμα και δεν χρειάζεται να τα δέσεις με κάποιον τρόπο.(Την ιδέα για το σχήμα, την πήρα από τις κρέπες πουγκάκια της κας Βέφας τις οποίες έδενε με το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμύδι). Κατερίνα από την Πάτρα, αν θέλεις πάντως να δοκιμάσεις αυτό το ζυμάρι που είναι και εύκολο και νόστιμο δεν θα έχεις πρόβλημα, αφού δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ικανότητα στη χρήση του πλάστη. Ανοίγει εύκολα και θα είναι μια καλή αρχή για να "ξεθαρέψεις" μαζί του.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τη δοκίμασα!!
    Από: Κατερίνα-Πάτρα   12 / 3 / 2004
    Μάρι,σου στέλνω την καλημέρα μου και την "ψήφο εμπιστοσύνης" στην special κρεμμυδόπιτα σου (γιατί ακόμα δεν έχει φύγει εντελώς το πολιτικό κλίμα από την ατμόσφαιρα)! Λοιπόν,δοκίμασα την συνταγή σου και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί οτι το κρεμμύδι ήταν ο πρωταγωνιστής.. Βέβαια εγώ την έφτιαξα με φύλλο σφολιάτας καθώς έχομεν μεν πλάστη αλλά ακόμα δεν επιχειρώ να ανοίξω φύλλο. Είπαμε,είμαι νιόπαντρη και ακόμα έχω ελαφρυντικά και χρόνο να μάθω.Τί να πω η γυναίκα που το πρωί είμαι γυναίκα καριερίστα και από το απόγευμα και μετά η Ρένα της Φτελιάς!! Το μόνο που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι οτι εξαιτίας των υγρών που έχει το κρεμμύδι το κάτω φύλλο ίσως "νοτίσει" λίγο.Μία φίλη μου είπε ότι την επόμενη φορά αν βάλω λίγο σιμιγδάλι στη γέμιση θα πιεί τα υγρά. Τώρα όλα είναι θέμα γούστου και πόσο ξεροψημένο θέλει κανείς το φύλλο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τη δοκίμασα!!
      Από: `ΑνναΚ  29 / 6 / 2006
      Καλημέρα σε όλους...
      Χθες έφτιαξα την εν λόγω κρεμμυδόπιτα η οποία είναι πολύ 
      γευστική!
      
      Μάλιστα έφτιαξα και εγώ το ζυμαράκι της MARELIA , μόνο που 
      αντικατέστησα την σόδα με μπύρα και την έκανα τάρτα(όχι πουγκί).
      
      Όσο για τα υγρά που αναφέρει η Κατερίνα διέλυσα στο γάλα μια 
      κουταλιά κορν φλαουρ . 
      
      Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι γίνετε πολύ γρήγορα
      (σημαντικό).
      
      Λοιπόν good luck σε όποιον την φτιάξει 
      Φιλιά ;)
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: `ΜΑΡΙ` Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ!
    Από: JEN-JEN  28 / 6 / 2006
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΜΑΡΙ, ΕΙΝΑΙ... ΕΓΓΥΗΣΗ!!!
    
    ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.
    
    Υ.Γ. ΜΑΡΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ,
    ΒΑΛΑΝΤΩΣΕ ΤΟ ΕΡΗΜΟ!!!
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κρεμμυδόπιτα
    Από: λίζα  5 / 1 / 2007
    Στην πίτα που έφτοιξα έβαλα 2 κιλά κρεμμύδια , καθόλου μπεικον.Ανακάτεψα τα στραγγιγμένα κρεμμύδια(που τα είχα βράσει) με λίγο τυρί τριμμένο περίπου 100 γρ. - 1 μικρή κρέμα γάλακτος- 4 αυγα-αλάτι - πιπέρι και μετά άδειασα το μίγμα πάνω στην σφολιάτα που είχα βάλει στο βουτυρωμένο ταψι , εβαλα και το άλλο φύλλο από πάνω ,κλεινοντάς το γύρω- γύρω και την έψησα στους 200 (έκανα με το μαχαίρι τρύπες για τα υγρά στο πάνω φύλλο -ψήνεται μέχρι να ροδοκοκκινήσει) πολύ καλή
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.