www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψαρονέφρι γεμιστό με μπανάνες, ινδικής απόχρωσης


Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια μετρίου μεγέθους
  • 2 μπανάνες (κομμένες κατά μήκος στα 3)
  • 3 κρεμμύδια (μέτρια) ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Κρασί λευκό
  • Coconut milk (1 φλυτζάνι τσαγιού)
  • Λάδι
  • Βούτυρο φρέσκο (1 κουταλιά για μυρωδιά)
  • Garam Masala
  • Curry Powder (κατά προτίμηση Madras)
  • Ginger (τριμμένο)
  • Κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Worcestershire Sauce



Ετοιμασία

  1. Με μαχαίρι μυτερό και κοφτερό κάνουμε τρύπα ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ στο κάθε ψαρονέφρι (βοηθάει και το εργαλείο με την μονοκόμματη λάμα που καθαρίζουμε τα μήλα ή τα κολοκύθια) και βάζουμε μέσα με προσοχή το 1/3 της μπανάνας.
  2. Σπρώχνουμε και με το δάχτυλο για να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερη μπανάνα μέσα στο ψαρονέφρι και βάζουμε και από μια οδοντογλυφίδα στην κάθε άκρη, για να μη χυθεί έξω η γέμιση κατά το μαγείρεμα.
  3. Σοτάρουμε το κρέας σε λάδι και σε 1 κουταλιά βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήνουμε να πάρουν όλα χρώμα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και την Worcestershire Sauce.
  5. Ρίχνουμε 3 κουταλιές γλυκού Garam Masala, 2 κουταλιές γλυκού Curry Madras, 1 κουταλιά Ginger, 1 Κουταλιά κόλιανδρο τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  6. Προσθέτουμε νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 45' με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  7. Στο τέλος, σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε άλλα 5-10΄.
Ισως χρειαστεί και λίγο λεμονοχυμό, ανάλογα την προσωπική γεύση του καθενός.
Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες μουλιασμένες σε κρασί, τηγανίζουμε χονδρές φέτες μπανάνας σε λίγο βούτυρο και τις προσθέτουμε αφού σβήσουμε τη φωτιά.
Μπορούμε να γαρνίρουμε και με κοπανισμένο καρύδι.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati, πάντα όχι παραβρασμένο!

Τη συνταγή συνιστά: η Juanita La Quejica

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   17 / 4 / 2004
    μπλιαααααχχχχχ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Juanita La Quejica  17 / 4 / 2004
      ΧΑΧΑΧΑ!!!
      
      Περιγραφικότατο το σχόλιο, αν και δυστυχώς χωρίς να φέρει την 
      υπογραφή αυτού που το έγραψε... 
      
      Γιατί προτιμάται η ανωνυμία άραγε στα απορριπτικά σχόλια, τα 
      οποία είναι ούτως ή άλλως εξίσου σεβαστά και αποδεκτά με τα 
      θετικά; Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό, αν και ασχολούμαι με το 
      Ίντερνετ αρκετά χρόνια πλέον.
      
      Λοιπόν, την ίδια ακριβώς αντίδραση είχε και ο μπαμπάς μου όταν 
      του περιέγραψα τι είχε μπροστά στο πιάτο του. Το δοκίμασε, 
      ζορίστηκε, το έφαγε (πείναγε ο καϋμένος προφανώς), αλλά τελικά 
      δεν του άρεσε, γιατί ήταν πολύ γλυκό για τα γούστα του.
      
      Αντίθετα όμως, σε παρέα φίλων που -λόγω σπουδών και εργασίας 
      στο εξωτερικό- έχουν έρθει κοντά στην ινδική κουζίνα αλλά και 
      γενικότερα στη χρήση φρούτων στην μαγειρική, άρεσε ιδιαίτερα 
      και μάλιστα για αρκετό καιρό έφτιαχναν στα σπίτια τους 
      ψαρονέφρι με μπανάνες, σε πείσμα των γονιών και των πεθερικών 
      τους που τους φαινόταν απλά αηδιαστικός ο συνδιασμός. Χωρίς 
      όμως να τον έχουν γευτεί ποτέ... 
      
      Περί ορέξεως... βότσαλα γι΄αχνί!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Natalia   17 / 4 / 2004
        Σεβαστά είναι τα σχόλια κάποιου είτε ανώνυμου είτε επώνυμου που έχουν φτιάξει μια συνταγή και δεν τους άρεσε.... δηλαδή θα το δεχόμουν αν έλεγε ... το έφτιαξα και είναι `μπλιαααααχχχχχ`. Η ανάγνωση και μόνο της συνταγής δεν είναι αρκετή για να εκφέρει ο οποιοσδήποτε γνώμη για κάποιο φαγητό. Και οι ξένοι αν τους λέγαμε πως φτιάχνουμε το κοκορέτσι ή την μαγειρίτσα θα έκαναν.... μπλιαααααχχχχχ. Όταν όμως τα τρώνε γλείφουν και τα δάκτυλά τους.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Ποκαχόντας   21 / 4 / 2004
        Γιατί νομίζεις ότι υπογράφοντας ως Χουανίτα ή Ποκαχόντας ή Στρουμφίτα ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, είναι επώνυμη η άποψη που εκφράζεται? Εγώ το έγραψα το μπλιαχ και το εννοούσα! Μου φαίνεται φρικτός ο συνδυασμός και δυστυχώς δεν θα αποκτήσω ποτέ ιδίαν άποψη γιατί δεν πρόκειται ποτέ να το δοκιμάσω. Αποψή μου, σφάλμα μου (?), πρόβλημά μου!!! Αμάν πια! Μόνο τα χαϊδέματα έχουν θέση εδώ μέσα? Λες κι η αληθινή ζωή είναι όλο γλυκόλογα, ευγένεια και συγκαταβατικές δηλώσεις! Νισάφι πια! Η ευγένεια, δήθεν, πανταχού παρούσα στο hungry αλλά μόλις πάει να ξεστρατίσει κανα πρόβατο και βγει από το μαντρί τότε όλοι θυμούνται ότι δεν είναι αρνάκια άλλά γερόλυκοι και δείχνουν τα δόντια τους. Αμάν πια....
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑ  21 / 4 / 2004
          Αγαπητε Ποκαχοντας δεν νομιζω οτι υπαρχει μια "δηθεν" ευγενεια στο συγκεκριμενο site. Αποψεις διαφορετικες υπαρχουν και τις καταθετουμε. Και εγω προσωπικα μπιαχ το βρισκω το φαγητο οπως περιγραφεται. Δεν μπορω να φαω με τιποτα κρεμυδι,σκορδο,μπανανες,κρεας,και coconut milk μαζι. Ομως αυτο ειναι θεμα γουστου. Μην χαλαμε την ζαχαρενια μας λοιπον με τετοιες λεπτομεριες. Με εκτιμηση Μαρια Μαρα
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
            Από: Natalia   21 / 4 / 2004
            Nα κάνω μία απλοική ερώτηση Μαρία?
            Ο άντρας της φίλης μου μόλις βλέπει αρνί του έρχεται να 
            ξεράσει. Αυτό του δίνει το δικαίωμα να βρίσκει αηδιαστικές 
            (γραπτώς και σε ένα site μαγειρικής) όλες τις συνταγές που 
            περιέχουν αρνί ή αρνίσιο κιμά ή εντόσθια αρνιού ή .....?
            

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
              Από: Ανωνύμου   21 / 4 / 2004
              Την ελευθερία της γνωμης, βρε Ναταλία , μην την ξεχνάς... τόσο μελάνι ανά τους αιώνες να παει χαμένο?
              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
              • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
                Από: Juanita La Quejica  21 / 4 / 2004
                Και πώς παραβιάστηκε ή κακοποιήθηκε η ελευθερία της γνώμης με 
                το σχόλιό μου, στο οποίο τόλμησα να αναρωτηθώ γιατί τα αρνητικά 
                σχόλια στο Ίντερνετ είναι συνήθως ανυπόγραφα;
                
                Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω. Και βέβαια το θέμα 
                προφανώς δεν είναι μια συνταγή και το αν μας αρέσει ή όχι.
                
                Όσο για τα πρόβατα και τους γερόλυκους, δεν ξέρω πως αισθάνεται 
                η/ο Ποκαχόντας (ή ο Ανώνυμος) και τα γράφει αυτά, ξέρω όμως 
                σίγουρα ότι εγώ δεν νοιώθω ούτε σαν τα πρώτα ούτε σαν τους 
                δεύτερους. Στο ζωϊκό βασίλειο μεν ανήκω, αλλά άνθρωπος και 
                μάλιστα μια χαρά νέα γυναίκα είμαι!!!!!!! 

                [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
              Από: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑ  22 / 4 / 2004
              Καλημερα σου Ναταλια μου απο τα βροχερα σημερα Χανια. Ναι.Νομιζω οτι ο ανδρας της φιλης σου εχει καθε δικαιωμα να βρισκει αηδιαστικες ολες τισ συνταγες που περιεχουν αρνι αφου δεν του αρεσει. Εγω που εχω γεννηθει και ζω στην Κρητη,οταν βλεπω στακα,παθαινω ντελιριο. Ολοι οι γνωστοι μου μου λενε οτι δεν ξερω να φαω. Ξερω πολυ καλα να τρωω,αλλα σιχαινομαι την στακα,και οτι γινεται με στακα. Δεν εχω αυτο το δικαιωμα; Φιλακια Μαρια Μαρα
              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
              • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
                Από: Natalia   22 / 4 / 2004
                Μαρία σε χαιρετώ από το Λονδίνο... συγνώμη λάθος, μπερδεύτηκα 
                λόγω καιρού... από Ν.Μάκρη, Αττικής. 
                
                Η ερώτησή μου δεν ήταν αυτή. Η ερώτησή μου είναι: του δίνεις 
                εσύ το δικαίωμα να γράψει κάτω από κάθε συνταγή που περιέχει 
                αρνί `είναι μια αηδία` και μόνο αυτό? Το βρίσκεις λογικό? 
                
                
                
                

                [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
                • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
                  Από: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑ  22 / 4 / 2004
                  Ναταλια μου φυσικα και δεν ειναι ευγενικο να ειμαστε πως να το πω τωρα...τοσο αποτομοι και καθετοι στις κρισεις μας που μπορει να προσβαλουν ενα ευαισθητο ανθρωπο. Στην συγκεκριμενη περιπτωση τωρα,πιστευω οτι δεν ηταν αναγκη να σχολιαστει μια συνταγη απο καποιον που δεν του αρεσει,και να σχολιαστει μαλιστα με τον τροπο αυτο,γιατι βγαινει μια κακη προαιρεση. Τα πραγματα ειναι απλά. Δεν μας εχει επιβαλει κανεις ντε και καλα να σχολιαζουμε καθε τι που διαβαζουμε εδω,και πολυ περοσσοτερο να μαγειρεψουμε και να φαμε Ψαρονεφρι γεμιστο με μπανανες !!!!!!!!!!!!!!! Φιλια στο Λονδινο.....συγνωμη στην Νεα Μακρη !!!!!! Μαρια Μαρα
                  [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: dina k. Sparti   21 / 4 / 2004
          Στην "αληθινή ζωή" όταν σου προσφέρουν ένα φαγητό ή ένα γλυκό 
          που δεν σου αρέσει, τι κάνεις? Το φτύνεις ή κάνεις εμετό? 
          Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο και εδώ σε ένα "σπίτι" είμαστε. 
          

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: Ανδρέας  21 / 4 / 2004
          Άμα ψάχνεις αφορμή να τσακωθείς είναι σίγουρο ότι θα βρεις. 
          Έτσι και εσύ μαλώνεις με τα ρούχα σου και ότι και να σου έλεγε 
          κάποιος στραβό θα το έβρισκες. Άμα δεν σου αρέσει κάτι είναι 
          δικαίωμα σου. Και το να το λες πάλι δικαίωμα σου. Αλλά να μην 
          γράφεις κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο όταν όλοι οι άλλοι γράφουμε 
          είναι τουλάχιστον αγένεια. Εδώ είσαι φιλοξενούμενος, αν δεν το 
          κατάλαβες, και λίγη ευγένεια προς το σπίτι που σε φιλοξενεί δεν 
          θα σε έβλαπτε νομίζω.
          Τώρα αν το όνομα ήταν ψεύτικο ή παραπλανητικό θα χαρακτήριζε 
          μόνο εσένα οπότε για μας δεν θα είχε καμία σημασία.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Σοφία Κ.   17 / 4 / 2004
    Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές, βλέποντας μια συνταγή και γνωρίζοντας αν τα υλικά που περιέχει είναι του γούστου σου, μπορείς πάνω κάτω να καταλάβεις αν θα σου άρεση ή όχι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η αλήθεια πολλές φορές δεν σε διαψεύδει.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Tέλειο
    Από: Νάνσυ   19 / 4 / 2004
    Δεν ξέρω τι λέτε!Εγώ όπως την βλέπω την συνταγή πρέπει να είναι καταπληκτική!Βέβαια ακόμα δεν την δοκίμασα γιατί μου φαίνεται λίγο δύσκολη για μένα καθ`ότι ακόμα είμαι νέα μαγείρισσα.Πάντως η μαμά μου της άρεσε και μου υποσχέθηκε να μου την κάνει και θα την δοκιμάσω λίαν συντόμως!Φιλιά
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Natalia   23 / 4 / 2004
    Ως άνθρωπος που τρώω χοιρινό ή κοτόπουλο με ανανά, με 
    κρεμμύδια, με πιπεριές, με ζάχαρη και με ξύδι, (και μάλιστα το 
    βρίσκω και φανταστικό ως φαγητό) δεν βλέπω γιατί δεν θα μου 
    άρεσε ένα φαγητό με μπανάνες. Και μετά από τόσο ντόρο σκέφτηκα 
    ας το δοκιμάσω, τι έχω να χάσω?
    Αλλά ως άνθρωπος έχω και εγώ μερικές ιδιοτροπίες. Μία από αυτές 
    είναι ότι δεν μου αρέσει η ινδική καρύδα. Είναι τόσο κρίσιμο 
    για το τελικό αποτέλεσμα το γάλα της ινδικής καρύδας ή 
    πιστεύεις ότι μπορεί να αντικατασταθεί με απλό γάλα ή κρέμα 
    γάλακτος?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Juanita La Quejica  23 / 4 / 2004
      Μια συνταγή παρόμοιου ύφους με κοτόπουλο και μπανάνες, χωρίς το 
      γάλα καρύδας και τα "ινδικά" μπαχαρικά, είχα διαβάσει σε ένα 
      οδηγό μαγειρικής που συνόδευε μια χύτρα που είχε αγοράσει 
      κάποια φίλη από την Γαλλία, πριν πολλά χρόνια.
      
      Συνεπώς, φαντάζομαι ότι μια χαρά θα γίνει και το ψαρονέφρι αν 
      αντικαταστήσεις το γάλα καρύδας με κρέμα γάλακτος. Γενικά όμως, 
      είναι τόσο απαλή η γεύση αυτού του γάλακτος (εκτός αν την 
      απεχθάνεσαι, οπότε σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα σου μυρίζει) 
      όταν μάλιστα συνοδεύεται από τόσα μπαχαρικά, που δεν την 
      καταλαβαίνεις ιδιαίτερα. Αν το κάνεις, ενημέρωσέ μας για τα 
      αποτελέσματα σε παρακαλώ.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: η ινδική απόχρωση στο χοιρινό
    Από: η άλλη Αγγελική  4 / 5 / 2004
    Λοιπόν, Χουανίτα, το δοκίμασα το ινδικής απόχρωσης ψαρονέφρι 
    σου και ήταν πολύ καλό. Επειδή μάλιστα πολλά μπαχαρικά εκτός 
    από την μυρωδιά τους μπορεί να δώσουν και μια ξηρότητα, έβαλα 
    και σταφίδες, όπως προτείνεις. Συγκεκριμένα έβαλα 5 κουταλιές, 
    όχι μαλακωμένες σε κρασί, απλώς να βράσουν μαζί, οπότε 
    μαλακώνουν και αφήνουν και κάποια από τη γλύκα τους στη 
    σαλτσούλα. 
    Επιπλέον έβαλα στο ρύζι και λίγα αμύγδαλα χοντροκομμένα, που 
    πήγαιναν πολύ με τη μπαχαρένια σάλτσα. 
    Το αποτέλεσμα, όπως σου είπα ήδη, εξαιρετικό. 
    
    Μια και είδα πολλά και διάφορα σχόλια όσον αφορά δικαιώματα ή 
    μη δικαιώματα, ας πω κι εγώ τη γνώμη μου. 
    Η ανωνυμία εδώ είναι δικαίωμα που αναγνωρίζεται κι από τους 
    δημιουργούς του site. Ο καθένας μπορεί να έχει διάφορους 
    απόλυτα θεμιτούς λόγους να την κρατήσει. Άλλωστε το να δώσει 
    κάποιος ένα όνομα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το 
    πραγματικό του (παρακαλώ μην παρεξηγηθεί κανείς από 
    τους "ονοματεπώνυμους" - δεν εννοώ τίποτα περισσότερο απ΄αυτά 
    που λέω, δηλαδή τη δυνατότητα). 
    Επίσης το να εκφράσει κάποιος την αηδία του, μπορεί μεν να 
    είναι αντιαισθητικό, αλλά ποιος μπορεί να τον εμποδίσει να το 
    κάνει σε ένα σχετικά ανοιχτό site όπως αυτό; (το να γινόταν το 
    site κλειστό, θα το έκανε πολύ λιγότερο ενδιαφέρον και υποθέτω 
    ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα). Ο μόνος 
    τρόπος ν΄αντιμετωπιστεί η αηδιαστική έκφραση αηδίας είναι να 
    αγνοηθεί. 
    Τέλος όποιοι εκφράζουν την αηδία τους χωρίς να έχουν δοκιμάσει 
    κάτι ... έ ! τι να πω; Αυτοί χάνουν. Δικό τους πρόβλημα και όχι 
    των υπολοίπων.
    Αυτά, Χουανίτα μου. Σ΄ευχαριστώ για τη συνταγή.
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: η ινδική απόχρωση στο χοιρινό
      Από: Juanita La Quejica  4 / 5 / 2004
      Έβαλες και αμυγδαλάκια ε; Και εγώ τρελλαίνομαι για αμύγδαλα, 
      όχι μόνο στο ρύζι αλλά και στο κοτόπουλο, όταν το κάνω με τα 
      διάφορα μείγματα curries ιδιαίτερα. 
      
      Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες!
      
      Όσο για τα υπόλοιπα σχόλιά σου, συμφωνώ Αγγελική 100% και εκ 
      των υστέρων θεωρώ ότι έπρεπε να μην έχω μπει στον πειρασμό να 
      απαντήσω στο πρώτο σχόλιο, έπρεπε να το έχω αφήσει "να πέσει 
      κάτω" όπως έλεγε η γιαγιά μου.
      
      Καλά, δεν πειράζει, next time! Όταν θα στείλω τη συνταγή με το 
      αρνάκι μαγειρεμένο με καρπούζι, μελιτζάνες και κολοκυθόσπορο!
      
      Πωπω! Δουλεύει η διεστραμμένη φαντασία μου σε εξαιρετικούς 
      ρυθμούς, παρά το πρωινό της ώρας, χαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: η ινδική απόχρωση στο χοιρινό
        Από: η άλλη Αγγελική  4 / 5 / 2004
        Πολύ θέλω να τη δω κι αυτή τη συνταγή!!!
        Μη μετανιώνεις που ενέδωσες στον πειρασμό ν΄απαντήσεις. Έτσι 
        έμαθες και μάθαμε. Άλλωστε δόθηκε και η ευκαιρία ανταλλαγής 
        απόψεων που φαίνεται ότι σε πολλούς αρέσει.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.