Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Ανωνύμου 17 / 4 / 2004
μπλιαααααχχχχχ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Juanita La Quejica 17 / 4 / 2004
ΧΑΧΑΧΑ!!!
Περιγραφικότατο το σχόλιο, αν και δυστυχώς χωρίς να φέρει την
υπογραφή αυτού που το έγραψε...
Γιατί προτιμάται η ανωνυμία άραγε στα απορριπτικά σχόλια, τα
οποία είναι ούτως ή άλλως εξίσου σεβαστά και αποδεκτά με τα
θετικά; Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό, αν και ασχολούμαι με το
Ίντερνετ αρκετά χρόνια πλέον.
Λοιπόν, την ίδια ακριβώς αντίδραση είχε και ο μπαμπάς μου όταν
του περιέγραψα τι είχε μπροστά στο πιάτο του. Το δοκίμασε,
ζορίστηκε, το έφαγε (πείναγε ο καϋμένος προφανώς), αλλά τελικά
δεν του άρεσε, γιατί ήταν πολύ γλυκό για τα γούστα του.
Αντίθετα όμως, σε παρέα φίλων που -λόγω σπουδών και εργασίας
στο εξωτερικό- έχουν έρθει κοντά στην ινδική κουζίνα αλλά και
γενικότερα στη χρήση φρούτων στην μαγειρική, άρεσε ιδιαίτερα
και μάλιστα για αρκετό καιρό έφτιαχναν στα σπίτια τους
ψαρονέφρι με μπανάνες, σε πείσμα των γονιών και των πεθερικών
τους που τους φαινόταν απλά αηδιαστικός ο συνδιασμός. Χωρίς
όμως να τον έχουν γευτεί ποτέ...
Περί ορέξεως... βότσαλα γι΄αχνί!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Natalia 17 / 4 / 2004
Σεβαστά είναι τα σχόλια κάποιου είτε ανώνυμου είτε επώνυμου που
έχουν φτιάξει μια συνταγή και δεν τους άρεσε.... δηλαδή θα το
δεχόμουν αν έλεγε ... το έφτιαξα και είναι `μπλιαααααχχχχχ`. Η
ανάγνωση και μόνο της συνταγής δεν είναι αρκετή για να εκφέρει
ο οποιοσδήποτε γνώμη για κάποιο φαγητό. Και οι ξένοι αν τους
λέγαμε πως φτιάχνουμε το κοκορέτσι ή την μαγειρίτσα θα
έκαναν.... μπλιαααααχχχχχ. Όταν όμως τα τρώνε γλείφουν και τα
δάκτυλά τους.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Ποκαχόντας 21 / 4 / 2004
Γιατί νομίζεις ότι υπογράφοντας ως Χουανίτα ή Ποκαχόντας ή
Στρουμφίτα ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, είναι επώνυμη η άποψη που
εκφράζεται? Εγώ το έγραψα το μπλιαχ και το εννοούσα! Μου
φαίνεται φρικτός ο συνδυασμός και δυστυχώς δεν θα αποκτήσω ποτέ
ιδίαν άποψη γιατί δεν πρόκειται ποτέ να το δοκιμάσω. Αποψή μου,
σφάλμα μου (?), πρόβλημά μου!!! Αμάν πια! Μόνο τα χαϊδέματα
έχουν θέση εδώ μέσα? Λες κι η αληθινή ζωή είναι όλο γλυκόλογα,
ευγένεια και συγκαταβατικές δηλώσεις! Νισάφι πια! Η ευγένεια,
δήθεν, πανταχού παρούσα στο hungry αλλά μόλις πάει να
ξεστρατίσει κανα πρόβατο και βγει από το μαντρί τότε όλοι
θυμούνται ότι δεν είναι αρνάκια άλλά γερόλυκοι και δείχνουν τα
δόντια τους. Αμάν πια....
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑ 21 / 4 / 2004
Αγαπητε Ποκαχοντας δεν νομιζω οτι υπαρχει μια "δηθεν" ευγενεια
στο συγκεκριμενο site.
Αποψεις διαφορετικες υπαρχουν και τις καταθετουμε.
Και εγω προσωπικα μπιαχ το βρισκω το φαγητο οπως περιγραφεται.
Δεν μπορω να φαω με τιποτα κρεμυδι,σκορδο,μπανανες,κρεας,και
coconut milk μαζι.
Ομως αυτο ειναι θεμα γουστου.
Μην χαλαμε την ζαχαρενια μας λοιπον με τετοιες λεπτομεριες.
Με εκτιμηση
Μαρια Μαρα
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: dina k. Sparti 21 / 4 / 2004
Στην "αληθινή ζωή" όταν σου προσφέρουν ένα φαγητό ή ένα γλυκό
που δεν σου αρέσει, τι κάνεις? Το φτύνεις ή κάνεις εμετό?
Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο και εδώ σε ένα "σπίτι" είμαστε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Ανδρέας 21 / 4 / 2004
Άμα ψάχνεις αφορμή να τσακωθείς είναι σίγουρο ότι θα βρεις.
Έτσι και εσύ μαλώνεις με τα ρούχα σου και ότι και να σου έλεγε
κάποιος στραβό θα το έβρισκες. Άμα δεν σου αρέσει κάτι είναι
δικαίωμα σου. Και το να το λες πάλι δικαίωμα σου. Αλλά να μην
γράφεις κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο όταν όλοι οι άλλοι γράφουμε
είναι τουλάχιστον αγένεια. Εδώ είσαι φιλοξενούμενος, αν δεν το
κατάλαβες, και λίγη ευγένεια προς το σπίτι που σε φιλοξενεί δεν
θα σε έβλαπτε νομίζω.
Τώρα αν το όνομα ήταν ψεύτικο ή παραπλανητικό θα χαρακτήριζε
μόνο εσένα οπότε για μας δεν θα είχε καμία σημασία.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Σοφία Κ. 17 / 4 / 2004
Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές, βλέποντας μια συνταγή και
γνωρίζοντας αν τα υλικά που περιέχει είναι του γούστου σου,
μπορείς πάνω κάτω να καταλάβεις αν θα σου άρεση ή όχι. Αυτό,
βέβαια, δεν σημαίνει ότι η αλήθεια πολλές φορές δεν σε
διαψεύδει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Tέλειο
Από: Νάνσυ 19 / 4 / 2004
Δεν ξέρω τι λέτε!Εγώ όπως την βλέπω την συνταγή πρέπει να είναι
καταπληκτική!Βέβαια ακόμα δεν την δοκίμασα γιατί μου φαίνεται
λίγο δύσκολη για μένα καθ`ότι ακόμα είμαι νέα μαγείρισσα.Πάντως
η μαμά μου της άρεσε και μου υποσχέθηκε να μου την κάνει και θα
την δοκιμάσω λίαν συντόμως!Φιλιά
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Natalia 23 / 4 / 2004
Ως άνθρωπος που τρώω χοιρινό ή κοτόπουλο με ανανά, με
κρεμμύδια, με πιπεριές, με ζάχαρη και με ξύδι, (και μάλιστα το
βρίσκω και φανταστικό ως φαγητό) δεν βλέπω γιατί δεν θα μου
άρεσε ένα φαγητό με μπανάνες. Και μετά από τόσο ντόρο σκέφτηκα
ας το δοκιμάσω, τι έχω να χάσω?
Αλλά ως άνθρωπος έχω και εγώ μερικές ιδιοτροπίες. Μία από αυτές
είναι ότι δεν μου αρέσει η ινδική καρύδα. Είναι τόσο κρίσιμο
για το τελικό αποτέλεσμα το γάλα της ινδικής καρύδας ή
πιστεύεις ότι μπορεί να αντικατασταθεί με απλό γάλα ή κρέμα
γάλακτος?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Juanita La Quejica 23 / 4 / 2004
Μια συνταγή παρόμοιου ύφους με κοτόπουλο και μπανάνες, χωρίς το
γάλα καρύδας και τα "ινδικά" μπαχαρικά, είχα διαβάσει σε ένα
οδηγό μαγειρικής που συνόδευε μια χύτρα που είχε αγοράσει
κάποια φίλη από την Γαλλία, πριν πολλά χρόνια.
Συνεπώς, φαντάζομαι ότι μια χαρά θα γίνει και το ψαρονέφρι αν
αντικαταστήσεις το γάλα καρύδας με κρέμα γάλακτος. Γενικά όμως,
είναι τόσο απαλή η γεύση αυτού του γάλακτος (εκτός αν την
απεχθάνεσαι, οπότε σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα σου μυρίζει)
όταν μάλιστα συνοδεύεται από τόσα μπαχαρικά, που δεν την
καταλαβαίνεις ιδιαίτερα. Αν το κάνεις, ενημέρωσέ μας για τα
αποτελέσματα σε παρακαλώ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: η ινδική απόχρωση στο χοιρινό
Από: η άλλη Αγγελική 4 / 5 / 2004
Λοιπόν, Χουανίτα, το δοκίμασα το ινδικής απόχρωσης ψαρονέφρι
σου και ήταν πολύ καλό. Επειδή μάλιστα πολλά μπαχαρικά εκτός
από την μυρωδιά τους μπορεί να δώσουν και μια ξηρότητα, έβαλα
και σταφίδες, όπως προτείνεις. Συγκεκριμένα έβαλα 5 κουταλιές,
όχι μαλακωμένες σε κρασί, απλώς να βράσουν μαζί, οπότε
μαλακώνουν και αφήνουν και κάποια από τη γλύκα τους στη
σαλτσούλα.
Επιπλέον έβαλα στο ρύζι και λίγα αμύγδαλα χοντροκομμένα, που
πήγαιναν πολύ με τη μπαχαρένια σάλτσα.
Το αποτέλεσμα, όπως σου είπα ήδη, εξαιρετικό.
Μια και είδα πολλά και διάφορα σχόλια όσον αφορά δικαιώματα ή
μη δικαιώματα, ας πω κι εγώ τη γνώμη μου.
Η ανωνυμία εδώ είναι δικαίωμα που αναγνωρίζεται κι από τους
δημιουργούς του site. Ο καθένας μπορεί να έχει διάφορους
απόλυτα θεμιτούς λόγους να την κρατήσει. Άλλωστε το να δώσει
κάποιος ένα όνομα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το
πραγματικό του (παρακαλώ μην παρεξηγηθεί κανείς από
τους "ονοματεπώνυμους" - δεν εννοώ τίποτα περισσότερο απ΄αυτά
που λέω, δηλαδή τη δυνατότητα).
Επίσης το να εκφράσει κάποιος την αηδία του, μπορεί μεν να
είναι αντιαισθητικό, αλλά ποιος μπορεί να τον εμποδίσει να το
κάνει σε ένα σχετικά ανοιχτό site όπως αυτό; (το να γινόταν το
site κλειστό, θα το έκανε πολύ λιγότερο ενδιαφέρον και υποθέτω
ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα). Ο μόνος
τρόπος ν΄αντιμετωπιστεί η αηδιαστική έκφραση αηδίας είναι να
αγνοηθεί.
Τέλος όποιοι εκφράζουν την αηδία τους χωρίς να έχουν δοκιμάσει
κάτι ... έ ! τι να πω; Αυτοί χάνουν. Δικό τους πρόβλημα και όχι
των υπολοίπων.
Αυτά, Χουανίτα μου. Σ΄ευχαριστώ για τη συνταγή.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: η ινδική απόχρωση στο χοιρινό
Από: Juanita La Quejica 4 / 5 / 2004
Έβαλες και αμυγδαλάκια ε; Και εγώ τρελλαίνομαι για αμύγδαλα,
όχι μόνο στο ρύζι αλλά και στο κοτόπουλο, όταν το κάνω με τα
διάφορα μείγματα curries ιδιαίτερα.
Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες!
Όσο για τα υπόλοιπα σχόλιά σου, συμφωνώ Αγγελική 100% και εκ
των υστέρων θεωρώ ότι έπρεπε να μην έχω μπει στον πειρασμό να
απαντήσω στο πρώτο σχόλιο, έπρεπε να το έχω αφήσει "να πέσει
κάτω" όπως έλεγε η γιαγιά μου.
Καλά, δεν πειράζει, next time! Όταν θα στείλω τη συνταγή με το
αρνάκι μαγειρεμένο με καρπούζι, μελιτζάνες και κολοκυθόσπορο!
Πωπω! Δουλεύει η διεστραμμένη φαντασία μου σε εξαιρετικούς
ρυθμούς, παρά το πρωινό της ώρας, χαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|