Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Σκορδομακάρονα
Από: Τίνα Σταύρου 5 / 2 / 2003
Όταν ήμουν μικρή περίμενα με λαχτάρα να έρθει το Σάββατο του
Λαζάρου για να πάω να περάσω τις Αγιες μέρες του Πάσχα με την
αγαπημένη μου γιαγιά, μια γελαστή λαλίστατη καρδερίνα, και έξοχη
μαγείρισσα.
Η γιαγιά μου όλη τη Μεγαλοβδομάδα έφτιαχνε τα διάφορα πασχαλινά
εδέσματα τουτέστιν κουλούρια, τσουρέκια κόκκινα αυγά και
λαμπροκουλούρες αλλά και μιά κοτσώνα σε κάθε παιδί. Κοτσώνες
λέγανε στον Πόρο κάτι ψωμάκια σε μέγεθος μικρής φρατζόλας που τα
στολίζανε και τα δίνανε στα παιδάκια. Εμένα η γιαγιά μου τα
έφτιχνε σε σχήμα δράκου, μ` ένα αυγό στο στόμα, γαρύφαλλα στα
μάτια και σουσάμι επάνω στα λέπια του που τα έκοβε μ΄ένα ψαλίδι
στη ζύμη της ράχης.
Το πρόβλημά της ήταν τι θα με ταίσει, που δεν έτρωγα τίποτε
νηστήσιμο εκτός από πατάτες τηγανιτές. Μου έφτιαχνε λοιπόν συχνά
μια παρόμοια συνταγή που την λένε σκορδομακάρονα, και που όμως
είχε 2-3 σκελίδες σκόρδο, ένα κρεμμύδι, γαρύφαλλο κανέλλα και
μοσχοκάρυδο, και μια κουταλιά πελτέ που την ανακάτευε η γιαγιά
μου με δυο φρέσκιες τριμμένες ντομάτες.
Δοκιμάστε κι αυτή την παραλλαγή. Είναι μούρλια.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μακαρόνια με σκόρδο
Από: Ελένη 27 / 2 / 2003
Θα ήθελα να δώσω μια φιλική συμβουλή.Τα μακαρόνια καλό θα ήταν
να μην τα ξεπλένουμε με νερό αλλά απλά να τα στραγγίζουμε.
Στη συγκεκριμένη συνταγή θα μπορούσαμε -αν θέλουμε να γίνει πιο
πικάντικη- να προσθέσουμε δυο ξερά καυτερά πιπεράκια τριμμένα
την ώρα που τσιγαρίζουμε το σκόρδο.Επίσης τα στραγγισμένα
μακαρόνια τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τ`ανακατεύουμε με
την σάλτσα.Στο τέλος προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μακαρόνια με σκόρδο
Από: Μάκης 17 / 1 / 2004
Αν δεν έχετε καυτερά πιπεράκια προσθέστε πιπέρι καγιέν.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μακαρόνια με σκόρδο και βασιλικό
Από: Μάκης 17 / 1 / 2004
Η κόκκινη σάλτσα που συνοδεύει τα μακαρόνια είναι ωραία επίσης
όταν περιέχει βασιλικό. Προσθέστε το βασιλικό 2` πριν βγάλετε τη
σάλτσα από τη φωτιά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|