www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μακαρονάδα με σκόρδο


Υλικά

  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια και όταν γίνουν τα ρίχνουμε στο τρυπητό, τα πλένουμε να φύγει ο χυλός και όταν στραγγίσουν και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τα σκόρδα, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει μέχρι να φύγει το νερό.
  3. Σε μία πιατέλα βάζουμε τα μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.
Αν αποφύγουμε το τυρί έχουμε ένα νηστίσιμο πιάτο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Σκορδομακάρονα
    Από: Τίνα Σταύρου  5 / 2 / 2003
    Όταν ήμουν μικρή περίμενα με λαχτάρα να έρθει το Σάββατο του
    Λαζάρου για να πάω να περάσω τις Αγιες μέρες του Πάσχα με την
    αγαπημένη μου γιαγιά, μια γελαστή λαλίστατη καρδερίνα, και έξοχη
    μαγείρισσα.
    Η γιαγιά μου όλη τη Μεγαλοβδομάδα έφτιαχνε τα διάφορα πασχαλινά
    εδέσματα τουτέστιν κουλούρια, τσουρέκια κόκκινα αυγά και
    λαμπροκουλούρες αλλά και μιά κοτσώνα σε κάθε παιδί. Κοτσώνες
    λέγανε στον Πόρο κάτι ψωμάκια σε μέγεθος μικρής φρατζόλας που τα
    στολίζανε και τα δίνανε στα παιδάκια. Εμένα η γιαγιά μου τα
    έφτιχνε σε σχήμα δράκου, μ` ένα αυγό στο στόμα, γαρύφαλλα στα
    μάτια και σουσάμι επάνω στα λέπια του που τα έκοβε μ΄ένα ψαλίδι
    στη ζύμη της ράχης.
    Το πρόβλημά της ήταν τι θα με ταίσει, που δεν έτρωγα τίποτε
    νηστήσιμο εκτός από πατάτες τηγανιτές. Μου έφτιαχνε λοιπόν συχνά
    μια παρόμοια συνταγή που την λένε σκορδομακάρονα, και που όμως
    είχε 2-3 σκελίδες σκόρδο, ένα κρεμμύδι, γαρύφαλλο κανέλλα και
    μοσχοκάρυδο, και μια κουταλιά πελτέ που την ανακάτευε η γιαγιά
    μου με δυο φρέσκιες τριμμένες ντομάτες.
    Δοκιμάστε κι αυτή την παραλλαγή. Είναι μούρλια.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μακαρόνια με σκόρδο
    Από: Ελένη   27 / 2 / 2003
    Θα ήθελα να δώσω μια φιλική συμβουλή.Τα μακαρόνια καλό θα ήταν να μην τα ξεπλένουμε με νερό αλλά απλά να τα στραγγίζουμε. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα μπορούσαμε -αν θέλουμε να γίνει πιο πικάντικη- να προσθέσουμε δυο ξερά καυτερά πιπεράκια τριμμένα την ώρα που τσιγαρίζουμε το σκόρδο.Επίσης τα στραγγισμένα μακαρόνια τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τ`ανακατεύουμε με την σάλτσα.Στο τέλος προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μακαρόνια με σκόρδο
      Από: Μάκης  17 / 1 / 2004
      Αν δεν έχετε καυτερά πιπεράκια προσθέστε πιπέρι καγιέν.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μακαρόνια με σκόρδο και βασιλικό
    Από: Μάκης  17 / 1 / 2004
    Η κόκκινη σάλτσα που συνοδεύει τα μακαρόνια είναι ωραία επίσης όταν περιέχει βασιλικό. Προσθέστε το βασιλικό 2` πριν βγάλετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.