www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μεθυσμένα φιλετάκια


Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο η χοιρινό
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη η άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Μέσα στο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια μέχρι να κοκκινίσουν και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τέλος την κρέμα γάλακτος.
  4. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Σερβίρεται ζεστό συνοδευόμενο από τηγανητές πατάτες.
Εύκολο και εξαίσιο!!!
Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε!!!


Τη συνταγή συνιστά: η Μαίρη (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ωραίο φαίνεται!
    Από: Χρυσαυγή  2 / 11 / 2004
    Ωραία συνταγή φαίνεται! 
    
    Αναρρωτιέμαι όμως ποιο κρέας θα ταίριαζε περισσότερο. Σκέφτομαι 
    ότι με τη μαυροδαύνη θα πήγαινε πολύ το μοσχαρίσιο φιλέτο και 
    όχι τόσο το κοτόπουλο. Για το χοιρινό δεν έχω γνώμη. 
    Επειδή όμως δεν είμαι και ειδική στο θέμα θα επιθυμούσα εάν έχει 
    κάποιος που γνωρίζει περισσότερα την καλοσύνη να μου πει τη 
    γνώμη του.
    
    Ευχαριστώ!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κάτι μου θυμίζει...
    Από: mamablue  7 / 11 / 2004
     η συνταγή αυτή δόθηκε στο gourmet παλιότερα έχοντας ως κρέας 
    μοσχαράκι. Γίνεται ωραιότατο και με γαλοπούλα!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μεθυσμένα φιλετάκια
    Από: Νένα  12 / 11 / 2004
    Η αλήθεια είναι ότι με το κοτόπουλο μου πάει περισσότερο το άσπρο κρασί κι ας μην είναι γλυκό. Ακόμα και λόγω της κρέμας γάλακτος, μετά το τσιγάρισμα και πριν το σβήσιμο με κρασί είναι εξίσου νόστιμο αν προσθέσει κανεις μανιτάρια. Αλλά είπαμε προσθοαφαιρούμε και κάνουμε κάποια άλλη συνταγούλα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μεθυσμένα φιλετάκια
      Από: NTINA  15 / 3 / 2005
      Μπορείς να το σβήσεις με κονιάκ!Ή αν μαζί με το κρεμύδι προσθέσεις πράσο ψιλοκομμένο το σβήσεις με τσίπουρο και δεν ριξεις κρέμα γάλακτος φτιάχνεις πρασοτηγανιά!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: re
    Από: mairi  13 / 3 / 2005
    Δεν την ειδα απο το gourmet.Ηταν το αγαπημενο μου πιατο σε κουτουκι της Πατρας που υπηρξαμε φοιτητες...και ματαια προσπαθουσαμε να μαθουμε την συνταγη...επτασφραγιστο μυστικο!!Με πολλους πειραματισμους κατεληξα σε αυτην την συνταγη.Δεν ειναι τοσο τελεια....αλλα πλησιαζει!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μου θυμίζει...
    Από: Juanita La Quejica  13 / 3 / 2005
    Μου θυμίζει ένα ωραίο φιλέτο κοτόπουλου στον Τζίτζικα και 
    Μέρμηγκα, με βισάντο Σαντορίνης, ελαχιστότατη κρέμα γάλακτος 
    και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μου θυμίζει...
      Από: mairi  14 / 3 / 2005
      Ωραιο ακουγεται....Μια φιλη μου απο Σερβια εκανε ενα τελειο πιατο με κοτοπουλο κοκκινες πιπεριες και απο πανω καβουρδισμενο αμυγδαλο.Δεν ξερω περισσοτερα..Μηπως μπορει να βοηθησει κανεις?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: merides
    Από: kostas  18 / 11 / 2006
    H syntagi fainetai mia xara, alla sxedon panta stis syntages toy site yparxei h synitheia na min anaferetai o arithmos twn meridwn poy kalyptei.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: merides
      Από: Αντιγόνη  18 / 11 / 2006
      Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τέσσερα φιλέτα δεν νομίζω ότι 
      μπορείς να ταίσεις και πολλούς. Προφανώς είναι για τέσσερα άτομα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.