Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αβοκάντο με μαριναρισμένο σολομό
Υλικά
- 2 γινωμένα αβοκάντο
- 500 γραμ. φρέσκο σολομό
- Χυμό από 3 λάϊμ
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 4 σφιχτές τομάτες
- 2 κόκκινα κρεμμύδια
- 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το φιλέτο σε στενά λεπτά κομματάκια βάζοντας τα σε ένα ρηχό σκεύος και τα καλύπτουμε τελείως με τον χυμό από τα λάϊμ.
- Αφού σκεπάσουμε το σκεύος με μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι το ψάρι να αλλάξει χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια την πιπεριά σχεδόν διαφανή.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και το καθένα τέταρτο σε ψιλά μισοφέγγαρα.
- Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις τομάτες και κόβουμε όπως το κρεμμύδι αφαιρώντας τους σπόρους.
- Ακριβώς λίγο πριν σερβίρουμε βγάζουμε με ένα πιρούνι το ψάρι από την μαρινάδα το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με την πιπεριά το κρεμμύδι την τομάτα το ελαιόλαδο και τον περισσότερο από τον μαϊντανό προσθέτοντας και αλάτι.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο κόβοντας τα σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε 3 φέτες αβοκάντο σε κάθε πιάτο και καλύπτουμε το μισό από αυτές με το μίγμα πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Ακόμα ψάχνω για το κατάλληλο κρασί.
Τη συνταγή συνιστά: ο Νικήτας Θεοφανόπουλος
|
|