Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ντολμαδάκια
Υλικά
- 1/2 κιλό αμπελόφυλλα
- 1/2 κιλό ρύζι (καρολίνα)
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ανηθο ψιλοκομμένο
- Δυόσμο
- 1 1/2 κούπα λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 λεμόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και όταν αρχίσει να βράσει ρίχνουμε τα αμπελόφυλλα λίγα-λίγα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 1 κούπα λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό.
- Αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά περίπου και όταν κρυώσει λίγο βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και το τυλίγουμε προσεκτικά.
- Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια κυκλικά σε μία κατσαρόλα που στον πάτο της έχουμε τοποθετήσει 3-4 ξυλάκια από σουβλάκι και από πάνω έχουμε στρώσει μερικά αμπελόφυλλα (για να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια), προσθέτουμε 2 κούπες περίπου ζεστό νερό και το λεμόνι.
- Πάνω από τα ντολμαδάκια βάζουμε ένα βαρύ πιάτο για να μην διαλυθούν και σιγοβράζουμε το φαγητό για 50 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι). Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
|
|