Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουραμπιέδες Εύβοιας
Υλικά
- 300 γρ. άχνη
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 φακελάκι μπαίκιν μπάουντερς
- 1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζανάκι ούζο
- 3 βανίλιες
- 1 αυγό
- 1 νεροπότηρο χοντροκομμένα και καβουρδισμένα καρύδια
- Αχνη για πασπάλισμα
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 1/2 ώρα περίπου, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το ούζο, τις βανίλιες, το αυγό, το αλεύρι (ανακατεμένο με την μπαίκιν) συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα μας αρέσει, τους βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 20 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν και ενώ είναι ακόμα ζεστοί τους πασπαλίζουμε με την άχνη.
|
|