Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Θυμωμένο κοτόπουλο
Υλικά
- 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 3 πιπεριές κόκκινες σε κομματάκια
- 3 πιπεριές κίτρινες σε κομματάκια
- 3 πιπεριές πράσινες σε κομματάκια
- (οι πιπεριές χωρίς σπόρους!)
- 1 1/2 κούπα malt ουίσκι
- Λίγο υγρό βούτυρο (τύπου Collinese)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τα στήθη σε μικρά κομματάκια-μπουκίτσες, τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό, τινάζουμε το νερό από πάνω τους, τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 10' περίπου (μέχρι να ασπρίσουν).
- Ρίχνουμε τις πιπεριές (για πιο γρήγορα, αφού τις κόψουμε, τις βράζουμε στον ατμό για 15') μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, περιχύνουμε με λάδι (περίπου 1 ποτηράκι του κρασιού-ή όσο θέλουμε) και ρίχνουμε και το ουίσκι, αλάτι και πιπέρι, 2 κούπες νερό και 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για 1 ώρα στους 180 και ανακατεύουμε σταδιακά. (Αν οι πιπεριές βγάλουν πολύ ζουμί, αφαιρούμε περίπου 1 κούπα ζουμί, αλλά δε
το πετάμε.)
- Συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να λιώσουν οι πιπεριές, και να δέσουν μαζί
με το κοτόπουλο. (Αν μας κολλήσει, βάζουμε μέσα λίγο από το ζωμό που αφαιρέσαμε.) Το μαγειρεμένο λάδι με το ουίσκι πρέπει στο τέλος να είναι τόσο, ώστε το φαγητό να μην ξεραίνεται.
- Συνοδεύεται με ρύζι, ή κοφτό μακαρόνι και κόκκινο κρασί.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ιωάννης Αργυρός (δικής του εμπνεύσεως)
|
|