www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πρασόρυζο


Υλικά

  • 1 κιλά πράσα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές
  • 1/2 κούπα ρύζι
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Λεμόνι
  • 1 κούπα περίπου λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα πράσα για 5-10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  4. Προσθέτουμε τα πράσα, την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχάρια και λίγο νερό ζεστό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό) μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
  5. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στο φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα πράσα.
Δοκιμάστε το με πολύ λεμόνι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.