Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πρασόρυζο
Υλικά
- 1 κιλά πράσα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές
- 1/2 κούπα ρύζι
- 3 ώριμες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Λεμόνι
- 1 κούπα περίπου λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα πράσα για 5-10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε τα πράσα, την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχάρια και λίγο νερό ζεστό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό) μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στο φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα πράσα.
Δοκιμάστε το με πολύ λεμόνι.
|
|