www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρολά Μελιτζάνας Νηστίσιμα


Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 3 πιπεριές (διάφορα χρώματα) ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες
  • 150 γρ. κιμά σόγιας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλα
  • Σάλτσα Μπεσαμέλ:
    • 1 κουταλιά βούτυρο
    • 1 κουταλιά καλά γεμάτη αλεύρι
    • 1 ποτήρι γάλα σόγιας



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες, τις ανακατεύουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 30'.
  2. Μουσκεύουμε την σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Πλένουμε τις μελιτζάνες να φύγει το αλάτι, τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε ελαφρά. (Αν θέλουμε τις ψήνουμε στο φούρνο).
  4. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το καρότο και προσθέτουμε την σόγια την οποία προηγουμένως στύβουμε να φύγει το νερό.
  5. Βάζουμε λίγη από την ψιλοκομμένη ντομάτα, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για λίγο.
  6. Βάζουμε τον ντοματοπελτέ σε κατσαρολάκι με την ζάχαρη μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  7. Μόλις το μίγμα της σόγιας κρυώσει βάζουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και προσθέτουμε την μπεσαμέλ.
  8. Βάζουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας μια κουταλιά από το μίγμα και τις τυλίγουμε ρολό.
  9. Τις τοποθετούμε σε ταψί, τις περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στο φούρνο.
Αν περισσέψει γέμιση μπορούμε να την κάνουμε πιλάφι με ρύζι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκια αντί για μελιτζάνες

Σάλτσα Μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το γάλα.
Τη συνταγή συνιστά: η Δήμητρα (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.