Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρολά Μελιτζάνας Νηστίσιμα
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 3 πιπεριές (διάφορα χρώματα) ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1-2 κρεμμύδια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες
- 150 γρ. κιμά σόγιας
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι κρασί
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κανέλα
- Σάλτσα Μπεσαμέλ:
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κουταλιά καλά γεμάτη αλεύρι
- 1 ποτήρι γάλα σόγιας
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες, τις ανακατεύουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 30'.
- Μουσκεύουμε την σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Πλένουμε τις μελιτζάνες να φύγει το αλάτι, τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε ελαφρά. (Αν θέλουμε τις ψήνουμε στο φούρνο).
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το καρότο και προσθέτουμε την σόγια την οποία προηγουμένως στύβουμε
να φύγει το νερό.
- Βάζουμε λίγη από την ψιλοκομμένη ντομάτα, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για λίγο.
- Βάζουμε τον ντοματοπελτέ σε κατσαρολάκι με την ζάχαρη μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Μόλις το μίγμα της σόγιας κρυώσει βάζουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και προσθέτουμε την μπεσαμέλ.
- Βάζουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας μια κουταλιά από το μίγμα και τις τυλίγουμε
ρολό.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί, τις περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στο φούρνο.
Αν περισσέψει γέμιση μπορούμε να την κάνουμε πιλάφι με ρύζι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκια αντί για μελιτζάνες
Σάλτσα Μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε λίγο
και προσθέτουμε το γάλα.
Τη συνταγή συνιστά: η Δήμητρα (δικής της εμπνεύσεως)
|
|