Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρεβύθια
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 κούπα περίπου λάδι
- 2 κρεμμύδια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού
- Λεμόνι (προεραιτκό)
|
|
Προετοιμασία
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό όπου έχουμε διαλύσει την σόδα.
|
Ετοιμασία
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά.
- Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τον αφρό.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το λάδι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μία ώρα περίπου.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Δοκιμάστε το με μπόλικο λεμόνι.
|
|