Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι
Υλικά
- 2 κούπες μαυρομάτικα φασόλια
- 1-1/2 κιλό σπανάκι
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
- Αλάτι ή 2 κύβους
|
|
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε τα φασόλια όλη νύχτα.
|
Ετοιμασία
- Ξεπλένουμε τα φασόλια με κρύο νερό, τα βράζουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν και φυλάμε το νερό που έβρασαν.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε την ντομάτα και τους κύβους και μόλις η σάλτσα μας πάρει μια βράση και δέσει λίγο προσθέτουμε τα φασόλια και το νερό τους.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε για λίγο (να μην μαυρίσει πολύ το σπανάκι) και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Evridiki A. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|