Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τούρτα με παπαρουνόσπορο
Υλικά
- 130 γραμμάρια βούτυρο
- 3/4 της κούπας μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
- 7 αυγά
- 1 κούπα μαρμελάδα φραγκοστάφυλο
- 1 κούπα παπαρουνόσπορο
- Γλάσο σοκολάτας
|
|
Ετοιμασία
- Αλείφουμε με βούτυρο την βάση ενός ταψιού (κατά προτίμηση με αφαιρούμενη βάση), στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την βουτυρώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε στο μίγμα το τριμμένο ψωμί, την κουβερτούρα και τον παπαρουνόσπορο.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα.
- Ρίχνουμε το γλυκό στην φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 70 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε το κέικ στην φόρμα μέχρι να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δύο κομμάτια οριζοντίως.
- Στρώνουμε ανάμεσα στα δύο κομμάτια την μαρμελάδα και καλύπτουμε το γλυκό με το γλάσο.
|
|