Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αιγυπτιακή φακή
Υλικά
- 1/2 σακούλα φακή κίτρινη
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ
- Λάδι
- Αλάτι
- Κόκκινο πιπέρι γλυκό (καγιέν)
- Κύμινο
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε την φακή καλά να διαλυθεί και την αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα για δυο ώρες περίπου.
- Μετά την αλέθουμε (μαζί με το νερό) στο multi.
- Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Βράζουμε το ρύζι σε σκέτο νερό.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την αλεσμένη φακή, ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάδι του και το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να χυλώσει.
Τη συνταγή συνιστά: η kiki
|
|