Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σπανακόρυζο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο σε φύλλα
- 1 κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ανηθο αρκετό
- 2 φλιτζανάκια ρύζι Καρολίνα
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το σπανάκι εάν είναι φρέσκο και το στραγγίζουμε.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και 1/2 κούπα νερό.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι και μόλις ζεσταθεί το νερό ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέβουμε.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Δοκιμάστε το με μπόλικο λεμόνι.
|
|