Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 κούπα μακαρονάκι κοφτό
- 1 κούπα λάδι
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και το ρίχνουμε μέσα.
- Το αφήνουμε να βράσει για αρκετή ώρα (μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι) και στην συνέχεια το βγάζουμε από το νερό και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι.
- Μόλις γίνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και τρεις κούπες από το νερό στο οποίο έβρασε το χταπόδι.
- Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το χταπόδι.
- Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε 2-3 κούπες ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φύγει το ζουμί και να μαλακώσουν τα μακαρόνια. Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι.
|
|