Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φασολάκια λαδερά
Υλικά
- 5 μερίδες
- 1 1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα ή 1 κιλό κατεψυγμένα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουτάκι των 400 γρ. ντοματάκια ή 5 ώριμες ντομάτες
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 της κούπας λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Προαιρετικά 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
|
|
Ετοιμασία
- Αν τα φασολάκια είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τις ίνες γύρω-γύρω.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1/2 κούπα ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για όσο χρόνο χρειάζεται να μαλακώσουν τα φασολάκια. Αν χρειασθεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
|
|