Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαρέγκα αμυγδάλου με κρέμα
Υλικά
- Για την μαρέγκα:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 8 ασπράδια αυγών
- 1 κούπα αμύγδαλα τριμμένα
- 50 γρ. άσπρη σοκολάτα τριμμένη
- Για την γέμιση:
- 4 κουταλιές άχνη
- 50 γρ. άσπρη σοκολάτα τριμμένη
- 2 1/2 κουταλιά λικέρ με άρωμα αμυγδάλου
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος (ζαχαροπλαστικής)
|
|
Ετοιμασία
Μαρέγκα:
- Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την σοκολάτα και ανακατεύουμε με προσοχή.
- Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. τις στρώνουμε με λαδόχαρτο, βουτυρώνουμε το λαδόχαρτο και μοιράζουμε το μίγμα μας.
- Ψήνουμε τις μαρέγκες στους 170°C για 1 1/4 ώρες περίπου, τις αφήνουμε για 5 λεπτά, τις βγάζουμε πάνω σε σχάρα και τραβάμε προσεκτικά το λαδόχαρτο.
- Οταν κρυώσουν οι μαρέγκες βάζουμε στην μέση γέμιση (λιγότερη από την μισή), καλύπτουμε όλο το γλυκό με την υπόλοιπη (από πάνω και από τα πλάγια.
- Στολίζουμε την τούρτα μας με τριμμένη κουβερτούρα, ή ξηρούς καρπούς, ή άχνη ή ότι μας αρέσει.
Γέμιση:
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το λικέρ και όταν φουσκώσει προσθέτουμε την σοκολάτα.
|
|