Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζαμπαγιονέ με σοκολάτα
Υλικά
- 4 κρόκους αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1/3 της κούπας μαυροδάφνη
- 3 κουταλιές κακάο
- Λίγα φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
|
|
Ετοιμασία
- Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν πηχτή και αφράτη κρέμα.
- Διαλύουμε το κακάο στην μαυροδάφνη και το προσθέτουμε σιγά-σιγά χτυπώντας συνέχει με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου (προσοχή να μην βράσει).
- Μοιράζουμε το ζαμπαγιονέ σε έξι ψηλά ποτήρια, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε αμέσως.
|
|