Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αχλάδια με σιρόπι φράουλας
Υλικά
- 4 μεγάλα αχλάδια
- 150 γρ. νερό
- Τον χυμό ενός λεμονιού
- Σιρόπι:
- 250 γρ. φράουλες
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ κιρς(κεράσι)
|
|
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, (αφήνουμε μόνο τα κοτσάνια).
Βάζουμε τα αχλάδια όρθια σε μία ρηχή κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τα αχλάδια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα όρθια.
Σιρόπι: Περνάμε τις φράουλες από το μπλέντερ και ρίχνουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το λικέρ και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε το μίγμα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν πάρει βράση περιχύνουμε με το σιρόπι τα αχλάδια.
|
|