 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σάλτσα κρασιού και ντομάτας
Υλικά
- 120 ml. κόκκινο κρασί
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια ζελέ κόκκινων σταφυλιών
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι γλυκιά μουστάρδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ντοματοπελτέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου το μισό.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
- Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ ανακατεύοντας συνεχώς και περνάμε το μίγμα από ψιλό σουρωτήρι.
- Σερβίρουμε την σάλτσα μας με ζεστά ή κρύα παντζάρια.
Συνοδεύει: Παντζάρια
|
|