Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουπιές με σπανάκι
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές φρέσκες
- 1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι. τσ. κρασί άσπρο αρετσίνωτο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο μάραθα, χοντροκομμένα
- 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια μαζί με ένα φλιτζάνι νερό και το κρασί. Τις αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά με και να πιουν το ζουμί τους.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μάραθα και ψήνετε για 20 ακόμα λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
- Μόλις μαλακώσουν οι σουπιές προσθέτετε το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για τουλάχιστον 20-25 λεπτά.( αν θέλετε λίγο πριν ολοκληρώσετε το ψήσιμο προσθέτετε το μελάνι μιας σουπιάς).
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: ο Νίκος Τρουλλινός
|
|