Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτα μπακαλιάρου με λεμόνι & χυμό πορτοκαλιού
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 1/2 κούπα λευκό ημίγλυκο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 300 γρ. Κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 λεμόνια κομμένα στα 4
- Ανηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός -Λευκός Ημίξηρος
|
|
Προετοιμασία
60
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού στο σκεύος στο οποίο θα τα ψήσουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το σκόρδο, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και τα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου (τα γυρίσουμε 2-3 φορές).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C και ψήνουμε τα ψάρια για 30' περίπου.
- Οσο τα φιλέτα ψήνονται τηγανίζουμε τα κολοκύθια και τα πράσα προσθέτοντας στο τηγάνι και το ξύσμα λεμονιού.
- Βάζουμε τα φιλέτα με τα κολοκύθια και τα πράσα σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω ότι σάλτσα έμεινε στο ταψί και στολίζουμε με τα κομμένα λεμόνια και τον άνηθο.
|
|