Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γλυκό με μήλα της Σοφίας
Υλικά
- Δύο κόκκινα μήλα ψιλοκομμένα
- 1/2 πακέτο μπισκότα πρι μπερ
- 2 κουταλιές μέλι
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 2-3 κουταλιές ακατέργαστη ζάχαρη
- 1 κούπα κρέμα κάσταρντ
- Λίγο κονιάκ ή λικέρ
- 5 γαρύφαλα
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε την μισή ζάχαρη.
- Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν από το υγρό.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα μικρό ταψάκι και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το λικέρ και από πάνω απλώνουμε τα μήλα (αφαιρούμε τα γαρύφαλλα) και τα περιχύνουμε με την κρέμα κάσταρντ.
- Μόλις το γλυκό μας κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το βάζουμε σε δυνατό γκρίλ για 2-3 λεπτά (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει).
Τη συνταγή συνιστά: η Σοφία
|
|