Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μύδια με κρασί
Υλικά
- 2 κιλά μύδια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κούπα λευκό κρασί αρετσίνωτο
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο
- Μαϊντανό
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ημίξηρος -Λευκός ξηρός
|
|
Προετοιμασία
Αφήνουμε τα μύδια σε νερό για 2 ώρες περίπου.
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα μύδια πολύ καλά, ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή ώστε να φύγει το χνούδι και τα ξεπλένουμε πολύ καλά (2-3 νερά).
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα μύδια να αχνιστούν. Όταν ανοίξουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Το νερό το στραγγίζουμε 2 φορές χρησιμοποιώντας τουλπάνι ή γάζα (ώστε να μην περάσει καθόλου άμμος από τα μύδια) και κρατάμε μία κούπα.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
- Στο νερό που έχουμε στραγγίσει διαλύουμε την μουστάρδα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με πολύ λίγη ζάχαρη.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 6-7 λεπτά, προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό μας με τα υγρά του.
|
|