Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πολίτικα μύδια γεμιστά
Υλικά
- Μύδια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ρύζι (υπολογίστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ρύζι για κάθε τρία μύδια)
- Κουκουνάρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ημίξηρος -Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια, ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή ώστε να φύγει το χνούδι και τα ξεπλένουμε πολύ καλά (2-3 νερά).
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα μύδια να αχνιστούν. Οταν ανοίξουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε καλά.
- Οταν κρυώσει η γέμισή μας γεμίζουμε τα μύδια, κλείνουμε τα όστρακα, τα βάζουμε προσεκτικά σε μία κατσαρόλα με νερό και λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
|
|