Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρνάκι με φραγκοστάφυλλα
Υλικά
- 1 κιλό αρνίσιο φιλέτο
- 6 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλου (υπάρχει σε κονσέρβα)
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κούπα χυμό από κόκκινο σταφύλι ή ελαφρύ κόκκινο κρασί
- Φύλλα δενδρολίβανου
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίγλυκος -Ερυθρός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και το κόβουμε σε στρογγυλές φέτες μέτριου πάχους.
- Ετοιμάζουμε μαρινάτα ρίχνοντας λίγο από τον χυμό ή το κρασί στον ζελέ φραγκοστάφυλλου και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο κρασί (ή χυμό).
- Βάζουμε την μαρινάτα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε λίγα φύλλα δενδρολίβανου και το κρέας, σκεπάζουμε το σκεύος μας και το αφήνουμε για 2 1/2 ώρες στο ψυγείο.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε το κρέας (αφού το στραγγίσουμε) για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για μερικά λεπτά ακόμη.
- Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι την μαρινάτα και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει περίπου η μισή. Σερβίρουμε τα φιλέτα με ρύζι ή βραστές πατάτες και γαρνίρουμε με φύλλα δενδρολίβανου.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|