Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρεμμυδόσουπα
Υλικά
- 800 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 1/2 κουταλιά αλεύρι
- 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος
- 6 φέτες ψωμί
- 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά ώστε να ροδίσουν αλλά να μην καούν.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το ζωμό κρέατος συνεχίζοντας το ανακάτεμα και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
- Μόλις η σούπα είναι έτοιμη προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.
- ΄Μοιράζουμε το τριμμένο τυρί πάνω στις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
- Βάζουμε σε κάθε πιάτο μία φέτα και από πάνω σερβίρουμε την σούπα.
|
|