Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωμένη αγγουρόσουπα
Υλικά
- Για την σούπα:
- 1 αγγούρι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές δυόσμος
- 1/2 κούπα γιαούρτι
- 1/4 της κούπας άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για γαρνίρισμα:
- Λίγο δυόσμο
- Φέτες αγγουριού
- Παγάκια
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον δυόσμο, το κρασί και το γιαούρτι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Σε μια βαθιά σουπιέρα ρίχνουμε τον ζωμό τον λαχανικών, την κρέμα γάλακτος και το μίγμα του μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την σουπιέρα και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Την ώρα που σερβίρουμε προσθέτουμε στην σουπιέρα 4-5 παγάκια και γαρνίρουμε με φέτες αγγουριού και δυόσμο.
|
|