Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τούρτα της Κωνσταντίνας
Υλικά
- Ενα πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 5 κουταλιές κακάο
- 5 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
- 3-4 κουταλιές λικέρ με άρωμα καφέ
- 3 κούπες γάλα
- 1 κουταλιά λικέρ με άρωμα καφέ
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το κουτί με τη φυτική σαντιγί στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη) για αρκετές ώρες να παγώσει.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ (διαλυμένο σε λίγο νερό) και το λικέρ ανακατεύοντας το μίγμα ελαφρά και τέλος προσθέτουμε την σαντιγί (κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα) αφού την έχουμε χτυπήσει πρώτα ώστε να έχει φουσκώσει.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα με σούστα και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο
ψυγείο.
- Οταν η κρέμα πήξει στρώνουμε από πάνω τα μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μία πιατέλα, το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε γύρω-γύρω με τα υπόλοιπα μπισκότα, την σαντιγί, λίγο κακάο και κόκκους καφέ.
Τη συνταγή συνιστά: η Κωνσταντίνα
|
|