Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κιμάς με φέτες ψωμιού
Υλικά
- Για την βάση:
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κούπα νερό ή ζωμό κρέατος
- 1/4 της κούπας κρασί κόκκινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 125 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κουταλιές κορνφλάουρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για την επικάλυψη:
- 1 στενόμακρη φρατζόλα ψωμιού (γαλλική μπακέτα κατά προτίμηση) κομμένη σε χοντρές φέτες
- 50 γρ. βούτυρο που να έχει μαλακώσει
- μουστάρδα με κόκκους σιναπιού
- 130 γρ. γραβιέρα τριμμένη
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίξηρος -Ερυθρός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
Βάση:
- Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
- Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το καρότο, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε το κρασί.
- Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση (αν χρειάζεται το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πιει όλο το ζουμί) και το βάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε.
Επικάλυψη:
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την γραβιέρα και αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού πρώτα με την μουστάρδα και μετά με το μίγμα μας.
- Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού πάνω από τον κιμά και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στους 20° C. (ή για λίγο στο γκριλ μέχρι να ροδίσει το ψωμί).
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|