Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κιμάς με ξηρούς καρπούς
Υλικά
- Για την βάση:
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 1/2 κούπα νερό ή ζωμό κρέατος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κοτσάνια σέλινου κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 3 κουταλιές κορνφλάουρ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Πιπέρι
- Για την επικάλυψη:
- 75 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- 50 γρ. ψίχουλα ψωμιού
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
|
|
Ετοιμασία
Βάση:
- Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
- Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το καρότο, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
- Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση (αν χρειάζεται το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πιει όλο το ζουμί) και το βάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε.
Επικάλυψη:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να γίνει τριφτό.
- Προσθέτουμε το ψωμί και τον μαϊντανό, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας πάνω από τον κιμά.
- Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και το ψήνουμε 40 λεπτά περίπου στους 190° C.
|
|