Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γλυκιά πίτα με αχλάδια και ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 500 γρ. αχλάδια
- 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 2 κουταλιές μπράντι
- 120 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 100 γρ. ψίχα φουντουκιού
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- Λίγο αλάτι
- Βούτυρο για την φόρμα
|
|
Ετοιμασία
- Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς στο multi, τους βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο (κρατήστε μια κουταλιά από το βούτυρο στην άκρη) τα 2 αυγά, την βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε το μίγμα έως ότου απορροφηθούν τα αυγά.
- Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα τηγάνι λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο, σοτάρετε τα αχλάδια, περιχύστε τα με το μπράντι και αφήστε το να εξατμιστεί εντελώς κουνώντας το τηγάνι, για να μην
κολλήσουν τα αχλάδια.
- Αλείψτε μια φόρμα με βούτυρο και ντύστε τη με ένα φύλλο σφολιάτας, σκεπάζοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
- Αλείψτε το φύλλο με μαρμελάδα, βάλτε τα αχλάδια από πάνω σε στρώσεις, ρίξτε τους ξηρούς καρπούς και αλείψτε με το χτυπημένο αυγό το πλαϊνό φύλλο στη φόρμα.
- Βάλτε από πάνω το δεύτερο φύλλο και ενώστε τα φύλλα.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνεια του φύλλου, αλείψτε με το αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50 λεπτά περίπου.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
1) Προσθέστε λίγη φρυγανιά στο μίγμα της γέμισης για να απορροφηθούν τα υγρά του φρούτου.
2)Όταν χαράξετε την επιφάνεια του φύλλου κάντε μερικές βαθιές χαρακιές για να φεύγει ο ατμός που δημιουργείται.
3) Αντικαταστήστε το μπράντι με χυμό πορτοκαλιού αν το γλυκό προορίζετε για παιδιά.
4)Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με μήλα.
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη.
Τη συνταγή συνιστά: Η Δώρα από Θεσ/νίκη
|
|