Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ με ρευστή σοκολάτα
Υλικά
- 6 αυγά
- 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπα αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν
- 1 βιτάμ
- 1 κουταλιά ρούμι ή κονιάκ
|
|
Ετοιμασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο πιο δυνατό με την αντίσταση αναμμένη πάνω-κάτω.
- Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ταυτόχρονα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρ.
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέκιν.
- Ρίχνουμε στο μίγμα μας την σοκολάτα, ανακατεύουμε με την σπάτουλα και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα λίγη -λίγη ανακατεύοντας απαλά (πάντα με την σπάτουλα).
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα, σβήνουμε την πάνω αντίσταση και ψήνουμε μόνο για 15-18 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες!!!! και μετά το ξεφορμάρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τη συνταγή συνιστά: η ΣΑΒΒΗ ΒΑΛΙΑ
|
|