www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σαρλότ με ξηρούς καρπούς


Υλικά

  • 24 μπισκότα μακρόστενα
  • 300 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 200 γρ. καρύδια
  • 150 γρ. άχνη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι λευκό ρούμι
  • Για διακόσμηση (προαιρετικά):
      Κερασάκια γλασέ
    • Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
    • Οτι άλλο μας αρέσει



Ετοιμασία

  1. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό για λίγο και τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Σε μία λεκάνη αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την άχνη.
  4. Δουλεύουμε καλά το μίγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ρούμι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σκεπάζουμε το εσωτερικό μιας φόρμας με τα μπισκότα (σπάζουμε μερικά για την βάση), ρίχνουμε το μίγμα μας και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  6. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 24 ώρες.
  7. Λίγο πριν την σερβίρουμε την βγάζουμε από την φόρμα και την διακοσμούμε.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.