Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σαρλότ με ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 24 μπισκότα μακρόστενα
- 300 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 200 γρ. καρύδια
- 150 γρ. άχνη
- 250 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ποτηράκι λευκό ρούμι
- Για διακόσμηση (προαιρετικά):
Κερασάκια γλασέ
- Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- Οτι άλλο μας αρέσει
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό για λίγο και τα ξεφλουδίζουμε.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Σε μία λεκάνη αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την άχνη.
- Δουλεύουμε καλά το μίγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ρούμι και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το εσωτερικό μιας φόρμας με τα μπισκότα (σπάζουμε μερικά για την βάση), ρίχνουμε το μίγμα μας και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Λίγο πριν την σερβίρουμε την βγάζουμε από την φόρμα και την διακοσμούμε.
|
|