Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ξιφίας με μανιτάρια
Υλικά
- 4 φέτες ξιφία
- 60 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- Λίγο αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό
- Αλάτι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ημίξηρος -Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) βάζουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα μανιτάρια και το αλάτι, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
- Βάζουμε το ψάρι πάνω από τα μανιτάρια, προσθέτουμε το αλεύρι, την δάφνη, το κρασί (αλάτι αν χρειάζεται) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 20 λεπτά περίπου.
|
|