Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουλτάνα
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
- 1 γιαούρτι αγελαδίτσα
- 1 ποτήρι σπορέλαιο ή vitam
- 4 αυγά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Σιρόπι:
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό και
- 1 φέτα λεμόνι
|
|
Ετοιμασία
- Τοποθετούμε τα φύλλα της κρούστας σουρωτά στο ταψί.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και το γιαούρτι με το σπορέλαιο και το ξύσμα και περιχύνουμε τα φύλλα μέσα στο ταψί.
- Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C και όταν ροδίσει το αφήνουμε να κρυώσει και
- ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 5
λεπτά.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στο κρύο γλυκό και είναι έτοιμο.
Τη συνταγή συνιστά: η Νέλλη
|
|