Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σπανιόλικα σουτζουκάκια
Υλικά
- Για τα σουτζουκάκια:
- 450 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 50 γρ. ψίχα ψωμιού
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 50 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι (μαύρο)
- Για την σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 2 κουταλιές λάδι
- 2 κούπες ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές κρασί λευκό ξηρό
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
Σάλτσα:
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, την πάπρικα και το κρασί και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει (20 λεπτά περίπου).
Σουτζουκάκια:
- Σε μία λεκανίτσα ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε τα σουτζουκάκια σε βαθύ σκεύος, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα σερβίρουμε ζεστά.
|
|