Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο γεμιστό με γαρίδες
Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
- 6 γαρίδες Νο. 3
- 400 γρ. ζωμός κότας
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 γρ. σαφράν
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Σαμπάνια ή άλλος αφρώδης -Λευκός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό με λίγο ξύδι και μόλις βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες για λίγα λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε.
- Ανοίγουμε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου καλά, τα χτυπάμε να είναι λεπτά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
- Τοποθετούμε τις γαρίδες στο κέντρο, τυλίγουμε σε ρολά, στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και ψήνουμε στο φούρνο (ή στην σχάρα).
- Βάζουμε τον ζωμό σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σαφράν και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες, το περιχύνουμε με την σάλτα και σερβίρουμε με ρύζι (μπασμάτι).
"Μια αρκετά εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή"λέει ο Γιώργος Καμακάρης που εμπνεύστηκε τη συνταγή
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιώργος Καμακάρης
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|