www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πιλάφι (απλό)


Υλικά

  • ρύζι
  • Αλάτι
  • λαδι



Ετοιμασία

Παρουσιάζουμε το πλέον απλό πιλάφι, χωρίς μπαχαρικά και μυρωδικά για να επισημάνουμε τον "χειρισμό" τού ρυζιού. Το πιλάφι συνήθως συνοδεύει στο πιάτο κάποιο άλλο έδεσμα (κάτι με πιλάφι) ή εμπλουτίζεται με κάποιο άλλο κύριο υλικό (πιλάφι με κάτι π.χ. μυδοπίλαφο). Ενα νόστιμο και γρήγορο στην ετοιμασία πιάτο είναι το πιλάφι με γιαούρτι. Οσο για τα μυρωδικά τα αφήνουμε σ' εσάς. (Θα λάβετε βέβαια υπόψιν και τι θα συνοδεύει το πλάφι).
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ρύζι.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει αλατισμένο νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Καλό είναι να μήν βασιζόμαστε και πολύ στο ρολόι αλλά να δοκιμάζουμε πού και πού για να δούμε αν είναι έτοιμο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  3. Οταν γίνει το ρύζι το στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και ξαναρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν κάψει (αν θέλουμε βάζουμε στο τηγάνι και ένα κομμάτι κεφαλοτύρι) το ρίχνουμε πάνω από το ρύζι. Ανακατεύμε λίγο για να ποτίσει όλο το ρύζι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (11)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.