Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλλικά τοστ με σιρόπι σφενδάμου
Υλικά
- Για τα τοστ:
- 12 φέτες ψωμιού για τοστ από τον φούρνο (όχι τυποποιημένο) ή κομμένες από ψωμί φόρμας σε πάχος 1,5-2 εκατοστά.
- 4 αυγά
- 1 1/2 κούπα γάλα
- 1/4 κούπας ζάχαρη (ή και λιγότερο)
- 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
- 1-2 βανίλιες
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- Ζάχαρη άχνη
- Για το σιρόπι:
- 2 κούπες σιρόπι σφενδάμου
- 1 κούπα φουντούκια καβουρδισμένα και κομμένα μέτρια στην moulinette
|
|
Προετοιμασία
Από το προηγούμενο βράδυ: Βουτυρώνουμε ένα ταψί που χωράει όλες τις φέτες του
ψωμιού.
Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από την άχνη μαζί και περιχύνουμε το ψωμί.
Αφήνουμε να σταθούν λίγη ώρα, τις αναποδογυρίζουμε, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις φυλάμε στο ψυγείο.
|
Ετοιμασία
Το πρωί : Τις ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμού από τη μία πλευρά, τις αναποδογυρίζουμε και τις ψήνετε άλλα 4 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το σιρόπι με τα φουντούκια και μόλις τα τοστ βγουν από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με την άχνη και τα σερβίρουμε με το σιρόπι στο πλάι, ζεστό.
Είναι ένα πολύ ωραίο πρωινό, αφράτο και διαφορετικό που το αγαπούν πολύ τα παιδιά (νομίζω).
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|