Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τρουφάκια της γιαγιάς
Υλικά
- 1/2 κιλό μπισκότα μιράντα
- 1 πακέτο ΒΙΤΑΜ
- 3 αυγά
- 250 ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της αρεσκείας μας.
- 250 γρ. τρούφα (σοκολάτας, όχι μανιτάρι)
|
|
Ετοιμασία
- Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το λικέρ και το κονιάκ.
- Σε μία λεκάνη δουλεύουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το την ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά και την βανίλια.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, τα μπισκότα και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε καλά, φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλούμε στην τρούφα (ώστε να κολλήσει στην επιφάνεια).
- Βάζουμε τα τρουφάκια στα χάρτινα φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
|
|