Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατατοσαλάτα
Υλικά
- Για την σαλάτα:
- 900 γρ. πατάτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 αυγά κομμένα σε ροδέλες
- 50 γρ. αγγουράκι τουρσί κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για την σάλτσα:
- 3 κουταλιές λάδι
- Χυμό λεμονιού
- Για γαρνίρισμα:
|
|
Ετοιμασία
- Για την σάλτσα: Βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και τα χτυπάμε για να αναμειχθούν καλά.
- Για την σαλάτα: Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το αγγουράκι τουρσί και τις ντομάτες και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Σε μια πιατέλα στρώνουμε τις πατάτες, σκορπίζουμε το μίγμα των λαχανικών, μοιράζουμε τα αυγά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ραντίζουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με την μαγιονέζα.
|
|