Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρύζι με αμύγδαλα και σουσάμι
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 900 γρ. ρύζι (καφέ)
- 1,5 κιλό ζωμό από κοτόπουλο
- 4 φύλλα δάφνης
- 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 60 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε μία ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και το πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει.
- Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα αμύγδαλα και το σουσάμι.
|
|