Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τρούφες ινδικής καρύδας
Υλικά
- Για τα τρουφάκια:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ινδοκάρυδο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο)
- Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 7 σταγόνες λεμόνι
- Λίγη βανίλια
- Για τη διακόσμηση:
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, νερό, λεμόνι, βανίλια), τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να "δέσει" το σιρόπι (προσοχή να μην καραμελώσει).
- Κατόπιν ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, τη φρυγανιά και το αμύγδαλο μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε. (Σε λίγο θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.)
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. (Μπορεί να σας φανεί, πως το μείγμα γίνεται τρίμματα και ότι δεν μπορεί να πλαστεί. Εχοντας όμως δίπλα σας ένα κουπάκι με νερό μπορείτε να βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας και τις μπαλίτσες που θα φτιάχνετε).
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες μείγματος και τις πλάθετε σε μπαλίτσες βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας με νερό.
- Τέλος, κυλάμε τις τρουφίτσες σε ινδοκάρυδο και τις τοποθετείτε σε τρουφόχαρτα ή φοντανιέρα. (Τα τρουφόχαρτα δίνουν μία επαγγελματική όψη στο αποτέλεσμα. Ολοι θα σας ρωτάνε από πού αγοράσατε τα τρουφάκια.)
Διατηρούνται εκτός ψυγείου καλά σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη, για να μην ξεραίνονται.
Είναι πανεύκολη συνταγή. Τα τρουφάκια είναι πολύ νόστιμα κι ελαφριά. Επίσης νηστίσιμα ακόμα και για αυτούς που νηστεύουν και από λάδι.
Τη συνταγή συνιστά: η miam miam
|
|