Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τονοσαλάτα με ρύζι
Υλικά
- 300 γρ. τόνος (κονσέρβα)κομμένος σε κομματάκια
- 450 γρ. μακρύσπορο ρύζι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια σαν σπιρτόξυλα
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια σαν σπιρτόξυλα
- 250 γρ. φασόλια (κόκκινα) από κονσέρβα
- 2 κουταλιές λάδι
- 3 αυγά βρασμένα και κομμένα σε φέτες
- Μερικές πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- Μερικές μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 5 κουταλιές σάλτσα σόγια
- Αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη)
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει.
|
Ετοιμασία
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το ρύζι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα φασόλια, τον τόνο, τα αυγά και τις ελιές, ανακατεύουμε τα υλικά μας και αλατοπιερώνουμε.
- Ραντίζουμε την σαλάτα μας με την σάλτσα σόγιας και τα αρωματικά χόρτα και σερβίρουμε αμέσως.
|
|