Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κυδώνι γλυκό
Υλικά
- 1 κιλό κυδώνια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 1/2 - 2 ποτήρια νερό
- 2-3 φύλλα αμπαρρόριζα για άρωμα (ή βανίλια)
- Προαιρετικά και στο τέλος ασπρισμένα αμύγδαλα.
|
|
Ετοιμασία
- Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, καθαρίζουμε τους σπόρους και τα κομματιάζουμε με μαχαιράκι "σαν φιδέ". (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ευκολία τον κόφτη για τηγανιτή πατάτα και να δοκιμάσουμε το πάχος της αρεσκείας μας).
- Τα βράζουμε απευθείας και αφήνουμε το γλυκό 24 ώρες. Εάν αφήσει νερά το ξαναδένουμε. Εάν τα κυδώνια τα ξεπλύνουμε σε νερό, επειδή απορροφούν εύκολα, προσοχή στο νερό που θα προσθέσουμε. Επίσης, για την ποσότητα νερού, παίζει ρόλο και το είδος του κυδωνιού, αφράτο ή πιο σφικτό.
- Σημείωση: Εάν θέλουμε το κυδώνι μας ανοιχτόχρωμο, περνάμε με λεμόνι το φρούτο,
για να διακόψουμε το κοκκίνισμά του (την οξείδωσή του) και το βυθίζουμε σε λεμονόνερο, έως ότου ετοιμασθούν όλα.
Η συνταγή μου δόθηκε από την κ. Μίνα Μαύρακα από τη Σπάρτη, όταν την συνάντησα σε εκδρομή μου στο Παρόρι/Μυστρά στο κέντρο του ανιψιού της κ. Στράτη Γορανίτη.
Τη συνταγή συνιστά: η Lilly
|
|